Poliţiştii fac evidenţa maşinilor cu numere străine care circulă în Sălaj

Andreea Vilcovschi 12 februarie 2013 1
Poliţiştii fac evidenţa maşinilor cu numere străine care circulă în Sălaj

Poliţia Rutieră şi-a propus să întocmească o bază de date cu toate maşinile înmatriculate în alte state, dar care circulă pe teritoriul României. În Sălaj, agenţii de poliţie s-au apucat deja de treabă, astfel că în weekend-ul ce a trecut au tras pe dreapta 54 de autoturisme cu numere străine, pentru a le înregistra, ne-a declarat Tincuţa Dumuţa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj. “Cele 54 de maşini au fost identificate în trafic, pe drumurile din judeţ. Majoritatea sunt înmatriculate în Ungaria şi în Bulgaria”, a precizat reprezentantul IPJ Sălaj. Potrivit sursei citate, acţiuni de acest fel vor fi organizate şi în perioada următoare.
Potrivit legislaţiei în vigoare, autovehiculele înmatriculate în alte state pot circula pe teritoriul României cu condiţia să aibă inspecţia tehnică efectuată la Registrul Auto Român şi asigurarea obligatorie auto, explică Remus Stanciu, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Sălaj.
Anul trecut, Guvernul şi-a propus să modifice Codul Rutier, astfel încât maşinile cu numere străine să poată circula pe drumurile din România doar pentru 90 de zile într-un an, termen calculat începând de la emiterea actului de intrare în posesie al şoferului care conduce maşina în cauză. Cei care ar depăşi acest termen trebuiau să fie sancţionaţi cu amenzi pornind de la 560 de lei şi cu reţinerea plăcuţelor de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare. Modificările nu au fost, însă, introduse în noua variantă a Codului Rutier.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Mos craciun 13 februarie 2013 at 11:08 - Reply

    Buna treaba, mai ales pe cele cu volan pe dreapta, care sunt un real pericol, de le-ati limita perioada de circulatie in Romania, succes.

Lasa un Raspuns »