Politistii au ridicat bastonul pentru aproape 200 de vitezomani

Magazin Salajean 15 martie 2010 0

Politistii au ridicat bastonul pentru aproape 200 de vitezomaniAproape 200 de soferi au fost opriti in trafic de politistii salajeni, in perioada 5-11 martie, depistati de aparatele radar ca au depasit viteza legala de deplasare. Potrivit raportului intocmit de Inspectoratul de Politie Judetean Salaj, in saptamana analizata, au fost sanctionati contraventional 768 de conducatori auto, pentru diferite abateri, dintre care 198 de soferi pentru conducerea autovehiculor cu viteza peste limita legala. Pe langa amenda primita, 29 de soferi au ramas si fara permisul de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce.

Dintre acestia, trei au ramas fara permis pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, patru – pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 de kilometri pe ora, doi – pentru neoprirea la trecerea coloanei oficiale, si 20 – pentru alte abateri precum: nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, neacordarea prioritatii pietonilor sau autovehiculelor, efectuarea manevrei de depasire neregulamentara ori ca urmare a circulatiei pe contrasens.

In aceeasi perioada, au fost retinute si noua certificate de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto. Totodata, politistii au sanctionat contraventional si 95 de pietoni, care au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public, si 16 persoane, care s-au deplasat pe biciclete neechipate corespunzator.

In total, in perioada de referinta, politistii rutieri din judetul Salaj au constatat sase fapte de natura penala si 879 de fapte contraventionale, sanctionate cu amenzi in valoare totala de 81.000 de lei.

Actiuni saptamanale ale Politiei Rutiere Salaj

Trei accidente grave de circulatie, soldate cu trei raniti grav, si alte doua accidente usoare, soldate cu doi raniti usor, s-au produs in perioada 5-11 martie, pe raza judetului Salaj. Pentru prevenirea unor astfel de accidente cu urmari grave, in perioada 15-21 martie, la nivelul intregului judet, lucratorii de politie cu atributii pe linie de Circulatie Rutiera vor organiza si desfasura o serie de actiuni preventive.

Si anume, in intervalul 15-20 martie, politistii vor actiona in trafic pentru depistarea soferilor care conduc timp ce se afla sub influenta bauturilor alcoolice. In data de 16 martie vor avea loc actiuni pe linia portului centurii de siguranta, iar in 17 martie, pe linia disciplinarii pietonilor. In zilele de joi si vineri, politistii vor actiona pentru depistarea vitezomanilor din trafic.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »