Politistii atrag atentia asupra drogurilor usoare, acum, ilegale

Magazin Salajean 17 februarie 2010 0

Politistii atrag atentia asupra drogurilor usoare, acum, ilegalePolitistii atrag atentia ca, incepand cu data de 15 februarie, este interzisa comercializarea si consumul asa-numitelor droguri usoare, respectiv a plantelor si substantelor prevazute in Ordonanta de Urgenta nr. 6 din 10 februarie 2010.

In decurs de zece zile de la intrarea in vigoare a ordonantei, proprietarul, posesorul si detinatorul cu orice titlu al plantelor si substantelor prevazute in tabelele anexa au obligatia sa distruga, pe cheltuiala proprie, cu respectarea prevederilor legale, plantele si substantele pe care le detin.

Totodata, cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea in vanzare, vanzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, introducerea sau scoaterea din tara, precum si importul ori exportul plantelor si substantelor prevazute de ordonanta de urgenta sunt interzise, in conformitate cu prevederile Legii 143/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, se arata intr-un comunicat de presa al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj.

Ordonanta de Urgenta nr. 6 din 10 februarie 2010, pentru modificarea si completarea Legii nr. 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri si pentru completarea Legii nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante si psihotrope, a fost publicata, luni, in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 100/15.II.2010.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »