Politisti salajeni la Summitul NATO

Magazin Salajean 26 martie 2008 0

Politisti salajeni la Summitul NATOUn numar de sase agenti ai Serviciului de Politie Rutiera din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Salaj au fost detasati in Capitala, pentru a asigura masuri de siguranta publica si politie rutiera pe durata Summitul NATO, ce se va desfasura in perioada 2-4 aprilie. Acestia vor sta in Bucuresti timp de doua saptamani, la eveniment fiind deplasate si doua masini ale politistilor din Salaj, ne-a declarat inspectorul Tincuta Dumuta, purtator de cuvant al IPJ Salaj.

La nivel national este vorba de peste 800 de politisti ce vor fi instruiti cu privirile la misiunile ce le revin, respectiv insotirea si asigurarea deplasarii in siguranta a coloanelor oficiale, fluidizarea traficului rutier din afara zonelor securizate, paza obiectivelor temporare si constituirea de dispozitive de ordine publica. De asemenea, politistii vor desfasura activitati preventive in materie de siguranta rutiera si ordine publica, urmand a lua masuri atunci cand se constata nerespectarea normelor legale.

Summit-ul Aliantei Nord-Atlantice este cel mai mare eveniment politic al anului, fiind, de altfel, cel mai mare eveniment organizat vreodata in Romania. Aproximativ 3.000 de delegati – cei mai puternici oameni ai planetei, sefi de stat, sefi de guvern si ministri – vor dezbate, intr-un program maraton de 3 zile, o agenda politica extrem de incarcata. Locul in care se va desfasura Summitul, Palatul Parlamentului, a fost ales de catre organizatori pentru a asigura cele mai bune conditii lucrarilor reuniunii. La acestea se adauga evenimentele de diplomatie publica ce vor fi organizate in marja Summitului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »