Politie Comunitara la Crasna

Magazin Salajean 13 august 2007 0

Politie Comunitara la CrasnaComuna Crasna va avea, incepand cu luna ianuarie 2007, Serviciu de Politie Comunitara, ne-a informat primarul Pop Emeric. Hotararea a fost luata de consilierii locali intruniti in sedinta ordinara luna trecuta. Alesii au decis sa sustina pentru inceput serviciul respectiv din bugetul local, aici fiind incluse si dotarile de care au nevoie agentii. Le vom asigura sediu in comuna si vom achizitiona pentru ei echipament si o masina. Responsabilitatile pe care le vor avea agentii vor privi asigurarea linistii publice in comuna, pastrarea curateniei pe domeniul public etc., a spus primarul Pop Emeric. Acesta a adaugat ca serviciul se va putea sustine financiar singur dupa primele luni, din amenzile si sanctiunile aplicate.

Zona centrala – modernizata

Alt proiect desfasurat in prezent in comuna priveste amenajarea centrului localitatii Crasna cu fantani arteziene si rondouri cu flori, lucrarile venind sa completeze din punct de vedere decorativ zona in care a fost creat sensul giratoriu. Investitia are o valoare de 750.000 de lei, din care 700.000 de lei sunt primiti de la Guvern prin Consiliul Judetean, iar 50.000 de lei reprezinta aportul din bugetul local. Investitia are o valoare atat de mare tocmai pentru ca prin proiect este prevazuta amenajarea intregii zone centrale a localitatii. Daca ar fi fost vorba doar de sensul giratoriu, suma ar fi fost mult mai mica, dar pentru ca am vrut sa dam un aspect unitar zonei si sa nu sapam de doua ori, am efectuat si lucrari de introducere in subteran a tuturor conductelor pentru retelele de utilitati, a explicat Pop Emeric. Acesta a spus ca lucrarile vor fi finalizate pana in prima jumatate a lunii viitoare, in 15 septembrie urmand sa aiba loc receptia oficiala a investitiei.

15 kilometri de drum refacuti

In ceea ce priveste infrastructura rutiera, primarul a spus ca s-au reabilitat drumurile Crasna – Pericei, Crasna – Marin si Crasna – Banisor, toate trei proiectele fiind realizate prin Asoctia de Comune din Salaj. In total, este vorba despre 15 kilometri de carosabil, suma totala investita fiind de 1,2 milioane de lei. Din acesti bani, jumatate sunt primiti de la Guvern, iar alti 600.000 de lei sunt fonduri primite prin Programul de Dezvoltare Rurala, a spus Pop Emeric.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »