Politie Comunitara la Crasna

Magazin Salajean 13 noiembrie 2007 0

Comuna Crasna va avea, incepand din luna ianuarie 2007, Serviciu de Politie Comunitara, masura fiind una derulata in cadrul programului de modernizare a administratiei locale. Primarul Pop Emeric ne-a declarat ca se asteapta aprobarea de la Ministerul Administratiei si ca plafonul financiar care a fost solicitat pentru acest serviciu este de 100.000 de euro. Contributia din bugetul local urmeaza sa fie de 10 la suta din suma aprobata. Banii vor fi folositi pentru sustinerea serviciului in primele luni, ulterior Politia Comunitara Crasna trebuind sa traiasca din amenzile si sanctiunile aplicate. Vom asigura pentru acest serviciu un sediu in comuna si vom achizitiona pentru agentii echipament si o masina. Responsabilitatile pe care le vor avea agentii comunitari vor privi asigurarea linistii publice in comuna, pastrarea curateniei pe domeniul public etc., a spus primarul Pop Emeric.

Potrivit sursei citate, pentru inceput, vor fi intre sase – zece agenti comunitari, numarul acestora urmand sa fie sporit pe masura ce se va rezolva problema financiara.

In prezent, paza in comuna este asigurata doar pe timp de noapte, de oameni platiti din bugetul local. Sunt patru paznici in centrul de comuna si cate unul in fiecare localitate apartinatoare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »