Poliția și RAR-ul, la pândă în trafic: nereguli grave descoperite la autoturismele sălăjenilor

Poliţiştii rutieri împreună cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român au desfăşurat în județ, în perioada 1 ianuarie-28 februarie a.c. două acțiuni pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

Echipele de control au verificat buna funcţionare a mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie a autovehiculelor, a instalaţiei de iluminare şi semnalizare, precum şi reglajul acesteia.

De asemenea, poliţiştii au verificat concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, precum şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice ITP şi a asigurării obligatorii.  Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 84 de sancţiuni contravenţionale şi au fost retrase 37 de certificate de înmatriculare.

Totodată, pentru defecțiuni grave la mecanismul de frânare și sistemul de direcție, echipele de control au reținut în vederea suspendării trei premise de conducere. Pentru siguranța călătoriilor dumneavoastră, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj vă recomandă să manifestați atenţie la data de expirare a inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului dumneavoastră. Riscaţi amenzi foarte mari dacă circulaţi cu defecţiuni ale mecanismului de frânare, ale sistemului de direcţie, precum şi a instalaţiei de iluminare și semnalizare, însă, ceea ce este mai grav, este că vă expuneți sau îi expuneți pe ceilalți participanți la trafic la un risc major de produere a unor accidente ce pot avea consecințe tragice.

Verificați valabilitatea poliţei de asigurare obligatorie pentru răspundere civilă auto!

 

Alte articole

One Thought to “Poliția și RAR-ul, la pândă în trafic: nereguli grave descoperite la autoturismele sălăjenilor”

  1. Poliția și RAR-ul, la pândă în trafic: nereguli grave descoperite la autoturismele sălăjenilor

    si apa e uda !
    e plin de rable ! adevarate pericole pe 4-6-8 rotiii !
    poate ca politia siu cei de la RAR o sa aiba curajul sa verifice si masinile tiganilor, si nu numai, cele inmatriculate in Polinia, Bulgaria sau in jud Targul Mures

Leave a Comment