Politia salajeana, cu ochii pe tinerii soferi

Magazin Salajean 4 mai 2007 0

Politia salajeana, cu ochii pe tinerii soferiSubiectul cel mai dezbatut in cadrul conferintei de presa de ieri, organizata de Inspectoratul de Politie Judetean Salaj, a fost cel legat de Programul prioritar privind siguranta rutiera pe drumurile publice din judet, in anul 2007.

In acest cadru, Vasile Sabau, seful Politiei Rutiere, a facut cunoscute activitatile care s-au desfasurat in cadrul Saptamanii mondiale a sigurantei rutiere, in perioada 23-29 aprilie. Cele 24 de efective angrenate la evenimente au aplicat 447 de sanctiuni contraventionale, din care cele mai multe au fost pentru depasirea limitei legale de viteza. Nici pietonii nu au scapat fara amenzi, astfel ca organele de politie au depistat 124 de persoane care traversau carosabilul prin locuri nepermis. Sabau a mai precizat ca au fost ridicate in vederea suspendarii un numar de 41 de permise de conducere si 13 certificate de inmatriculare.

Toate activitatile desfasurate in perioada analizata s-au concentrat, in principal, pe tinerii conducatori auto.

Victimele accidentelor rutiere, mult mai putine

Datorita succesului de care s-a bucurat programul partenerial implementat anul trecut, la nivelul Inspectoratului se reitereaza o parte semnificativa din activitatile desfasurate in 2006. In cursul anului trecut, s-a reusit reducerea numarului de persoane decedate in accidente grave cu 28,58 la suta, iar a numarului persoanelor ranite grav cu 7,70 la suta, acesta fiind, de altfel, scopul programului. Leontin Puscas, comisar sef de politie, a precizat ca obiectivele urmarite sunt: constientizarea opiniei publice asupra dinamicii si consecintelor accidentelor rutiere, reducerea numarului persoanelor decedate si a celor ranite grav in asemenea incidente, pe fondul vitezei excesive. Pe langa acestea, se mai urmareste reducerea numarului accidentelor cauzate de indisciplina pietonilor si dezvoltarea colaborarii cu alte institutii care au atributii in domeniu. Perioada de desfasurare a programului este aprilie-decembrie 2007, in intreg judetul Salaj. Coordonatorii vor fi: Serviciul Politiei Rutoere, Serviciul Politiei de Ordine Publica si Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii.

La conferinta de presa au mai participat Nicolae But, seful Politiei de Ordine Publica, Radu Capilnasiu, primarul municipiului Zalau, mass media locala si reprezentanti ai Autoritatii Rutiere Romane, ai Registrului Auto Roman, ai Sectiei Drumuri Nationale si ai Inspectoratului Scolar Judetean Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »