Politia Rutiera face ravagii printre soferii salajeni

Magazin Salajean 31 ianuarie 2011 0

Politia Rutiera face ravagii printre soferii salajeni

Politistii salajeni au sanctionat, in ultima saptamana, peste 900 de salajeni pe drumurile publice din judet. Potrivit informatiilor prezentate de purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Salaj, Maria Cristea, in intervalul 21-27 ianauarie 2011, politistii rutieri, din judetul Salaj, au constatat 5 fapte de natura penala si au aplicat 901 sanctiuni contraventionale in valoare de 87.500 lei.

115 pietoni au fost sanctionati contraventional pentru ca au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumurile publice, 14 persoane au fost suprinse in timp ce se deplasau cu biciclete sau mopede neechipate corespunzator, 4 persoane conduceau carute, fara ca acestea sa fie echipate corespunzator si 768 conducatori auto au fost sanctionati pentru diferite abateri (301 au condus autovehicule cu viteza peste limita legala).

38 de conducatori auto au ramas fara permise

Pe langa amenda primita, 38 de conducatori auto au ramas si fara permisul de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce (6 – pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, 7 – pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 km/h, unul – pentru nerespectarea indicatiilor politistului rutier, 16 – pentru efectuarea neregulamentara a manevrei de depasire si 16 – pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, neacordarea prioritatii de trecere pietonilor sau vehiculelor in drept, ori ca urmare a circulatiei pe contrasens).

Din cele aflate de la Maria Cristea, au mai fost retinute si 14 certificate de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, cu inspectia tehnica periodica expirata sau pentru ca unele autovehicule se aflau in trafic fara polita de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

In intervalul de timp mentionat, pe raza judetului Salaj s-a inregistrat un singur accident de circulatie, soldat cu autoaccidentarea grava a unui conducator auto, cauza fiind neadaptarea vitezei la conditiile de drum (carosabil acoperit cu zapada, pe soseaua de centura a municipiului Zalau).

De la inceputul anului in curs, la nivelul judetului au fost inregistrate 7 accidente grave soldate cu doi morti si sapte persoane grav ranite. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost inregistrate 9 accidente grave soldate cu doi morti si 8 raniti grav, situatia se prezinta astfel: doua accidente grave, acelasi numar de morti si o persoana ranita grav, a mentionat purtatorul de cuvant al Politiei Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »