Politia economica, inghitita de Garda Financiara

Magazin Salajean 1 iunie 2007 0

Politia economica, inghitita de Garda Financiara

In cadrul sedintei de Guvern, care a avut loc miercuri, s-a discutat posibilitatea initierii unei Ordonante de Urgenta, prin care sa se consolideze competentele Garzii Financiare. In acest context, premierul Calin Popescu Tariceanu a subliniat ca Ministerul Economiei si Finantelor, impreuna cu Ministerul Internelor si Reformei Administratiei, vor elabora un act normativ, in care se va urmari, in principal, trecerea competentelor de cercetare penala pe aspecte ce tin de criminalitatea economico-financiara, de la politia economica la Garda Financiara. Mai mult, seful Executivului a explicat ca politia economica, fosta militie economica din Romania comunista, este un serviciu care nu exista in nici o tara europeana. Cu alte cuvinte, nu peste mult timp, Garda Financiara va prelua atributiile politiei economice, serviciu care urmeaza sa fie desfiintat.

Inspectorul sef al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, Iosif Ghiurca, tine sa precizeze ca, atata timp cat, deocamdata, nu exista o baza legala pe marginea acestui subiect, nu poate sa faca nici un comentariu: Pana in momentul de fata nu am primit nici o instiintare legala despre trecerea politiei economice la Garda Financiara. In acelasi cadru, Iosif Ghiurca a subliniat ca nu este persoana cea mai nimerita care sa comenteze politica Guvernului, insa, din punctul sau de vedere, in cazul in care propunerea premierului s-ar materializa, activitatea IPJ Salaj nu ar avea de suferit.

De cealalta parte, Petru Pop, comisar superior al Garzii Financiare Salaj, nu ne-a putut oferi nici el prea multe detalii despre subiect, reactia lui Petru Pop fiind motivata de lipsa unor dispozitii oficiale in acest sens.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »