Politia Comunitara a incasat 5 la suta din amenzile date

Magazin Salajean 20 ianuarie 2011 0

Politia Comunitara a incasat 5 la suta din amenzile date

Aproape 2.200 de sanctiuni contraventionale au fost aplicate, in cursul anului 2010, de catre agentii Politiei Comunitare din Zalau, in cadrul activitatilor derulate. Dintre acestea, 1.033 sunt amenzi si 1.165 avertismente. Valoarea totala a amenzilor aplicate se ridica la 250.745 de lei, insa suma incasata a fost de numai 13.301 lei, respectiv, cu putin peste 5 la suta. Un procent scazut de incasari s-a inregistrat si in anii trecuti. Admitand remarca facuta de consilierul Silviu Muresan ca sansele de recuperare a amenzilor sunt foarte reduse, Mircea Bara, director adjunct al Politiei Comunitare din Zalau a explicat ca aceste sume nu pot fi recuperate deoarece majoritatea celor amendati sunt scormonitori in gunoaie sau oameni ai strazii.

Deloc impresionat de amenzile date de politistii comunitari, consilierul Sorin Chisbora a mentionat ca ar fi interesant ca alti indicatori sa fie luati in considerare atunci cand se vorbeste de activitatea acestei structuri si de eficientizarea muncii (cum ar fi scaderea ratei criminalitatii, a numarului de accidente). In replica, viceprimarul Daniela Cota a subliniat ca activitatea Politiei Comunitare se simte in municipiul Zalau. A oferit sprijin atat la Transurbis, cat si Directiei de Asistenta Sociala si mai ales la Adapostul de Noapte, unde zilnic sunt probleme.

Anul trecut, politistii comunitari au actionat pentru identificarea a 947 de persoane care au circulat fara bilete sau legitimatii de calatorie pe mijloacele de transport in comun. Au executat 3.299 de actiuni de asigurarea ordinii publice in zonele de invatamant. Agentii Politiei Comunitare din Zalau a raspuns la 2.676 de solicitari pentru solutionarea unor conflicte casnice, au actionat in 1.500 de cazuri pentru anihilarea fenomenului de apelare la mila publica si au depistat in situatii flagrante 87 de infractori. Tot in cursul anului trecut, politistii comunitari au depistat 370 de persoane care desfasurau activitati comerciale cu incalcarea prevederilor legale si 671 de persoane care au conturbat linistea publica. Nu in cele din urma, au fost identificati si sanctionati 402 conducatori auto pentru parcarea autovehiculelor pe trotuare, spatii verzi sau alte locuri publice.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »