Poliţiştii scapă de disponibilizări

Magazin Salajean 25 mai 2011 0

Poliţiştii scapă de disponibilizări

Poliţiştii, pompierii şi alte structuri din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) pot răsufla uşuraţi. Proiectul de lege care urma să pună pe liber aproximativ 9.500 de angajaţi în cadrul ministerului menţionat a fost respins în Camera Deputaţilor, de altfel, for decizional în cazul acestui act normativ. Legea nu a întrunit suficiente voturi pentru a fi adoptată: 22 de parlamentari ai puterii au votat împotriva proiectului, s-au abţinut sau nu au votat deloc. Cele mai multe abţineri vin din rândul deputaţilor de la minorităţi.

Presedintele Biroului Teritorial al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual Sălaj, Daniel Lazăr, ne-a declarat că speră ca un astfel de proiect să nu fie reluat. Noi chiar avem un deficit de cadre în poliţie, astfel încât respingerea acestui proiect este un lucru îmbucurător. Dintre cei 9.500 de angajaţi ai MAI, această lege viza reducerea a aproximativ 1.800 de poliţişti, ceea ce presupunea ore suplimentare pentru cei rămaşi în sistem, respectiv cheltuieli în plus, a declarat Daniel Lazăr.

Iniţiativa era o lege organică şi avea nevoie de voturile majorităţii deputaţilor pentru a fi adoptată. Astfel, legea ar fi trebuit să întrunească 167 de voturi pentru, însă proiectul a primit doar 150 de voturi favorabile, 132 împotrivă şi opt abţineri. Astfel, legea privind disponibilizările la MAI se consideră respinsă, fiind vorba de un proiect de lege iniţiat de Guvern şi nu de o Ordonanţă de Urgenţă. Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui act normativ. Anterior, la Senat, unde puterea are o majoritate fragilă, proiectul a fost respins.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »