Poliţiştii sălăjeni scapă de “securea” disponibilizării

Magazin Salajean 17 martie 2011 0

Poliţiştii sălăjeni scapă de “securea” disponibilizării

Nu mai puţin de 60 de posturi urmează să fie tăiate din statul de organizare al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, conform unei adrese trimise, în cursul săptămânii trecute, de conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române. Chiar şi în aceste condiţii, poliţiştii sălăjeni sunt ocoliţi la milimetru de disponibilizări.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj va funcţiona cu 60 de posturi mai puţin, conform unei decizii trimise în cursul zilei de vineri de conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române. Aceste reduceri vor afecta doar posturile vacante, care acoperă numărul cerut de minister, după cum declară purtătorul de cuvânt al inspectoratului, Maria Cristea. Diminuarea numărului de posturi nu înseamnă disponibilizări în rândul personalului inspectoratului. Mai precis, reducerea celor 60 de posturi se va realiza prin diminuarea posturilor vacante la ora actuală, respectiv din 79 de funcţii, a declarat purtătorul de cuvânt.

Potrivit sursei citate, procentul de ocupare a funcţiilor din statul de organizare al IPJ Sălaj este de 87,44 la sută. Rezultă astfel un raport de 229 de poliţişti/100.000 de locuitori la funcţii încadrate, respectiv de 260/100.000 la cele prevăzute în statul de organizare al inspectoratului. La structurile de ordine publică, din cele 307 funcţii prevăzute, sunt încadrate 260, rămânând vacante 47 de funcţii din care doi de ofiţeri şi 45 de agenţi: cinci în mediul urban şi 40 în cel rural.

Decizia de diminuare a posturilor are la bază reducerea cheltuielilor bugetare din cadrul structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI). Astfel, Executivul urmăreşte să reducă numărul de posturi ocupate de poliţişti, cadre militare în activitate, soldaţi şi gradaţi voluntari, funcţionari publici şi personal contractual din cadrul ministerului, la nivelul ordonatorilor de credite, astfel încât să se realizeze încadrarea în cheltuielile bugetare aprobate conform legii.

Pompierii şi jandarmii, momentan, în siguranţă

Până în prezent, doar poliţiştii au primit ordin pentru diminuarea numărului de posturi, pompierii şi jandarmii sălăjeni fiind scutiţi, momentan, de aceste reduceri. În aşteptare sunt şi reprezentanţii Serviciului Public Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Sălaj. Potrivit conducerii acestor structuri ale MAI, până în cursul zilei de ieri nu s-a primit nimic oficial cu privire la reducerile de personal.

Potrivit proiectului de lege care stabileşte modalitatea de reducere a cheltuielilor bugetare, aproximativ 9.000 de posturi urmează a fi desfiinţate la nivelul structurilor MAI. În urma reducerilor de personal, cheltuielile vor fi reduse de la 1,74 la sută din Produsul Intern Brut (8,9 miliarde de lei) anul trecut, la 1,38 la sută din PIB (7,5 miliarde de lei) în cursul acestui an. Conducerea Ministerului susţine însă că persoanele vizate de aplicarea măsurilor de reorganizare vor beneficia de măsuri active de protecţie care au ca scop combaterea şomajului şi sprijinirea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă în vederea angajării.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »