Poftiti la Zilele Romane

Magazin Salajean 15 iunie 2007 0

Poftiti la Zilele RomaneCea de-a treia editie a Festivalului International Zilele Romane a constituit baza conferintei de presa organizata de primarul municipiului Zalau, Radu Capilnasiu, cu reprezentantii mass-mediei locale. Edilul Zalaului a specificat ca prin acest eveniment se are in vedere mediatizarea traditiilor si obiceiurilor din epoca romana, urmarindu-se in acelasi timp interactiunea directa a oamenilor cu istoria.

Festivalul este centrat pe elementele de imagine actuale, care pot pune in valoare orasul, respectiv istorie, traditie, multiculturalism, dar si pe tinerete, implicare sociala, arta si valori europene. In ceea ce priveste conceptul creativ al festivalului, primarul a mentionat ca s-a urmarit, in primul rand, crearea unei identitati vizuale puternice a evenimentului, adecvata tematic si usor de recunoscut. Deoarece sarbatoarea Zilele Romane este inclusa in circuitul festivalelor romane din Centrul si Sud-Estul Europei, a beneficiat de promovare in mass-media, televiziune si radio. Promovarea s-a realizat in judetul Salaj, dar si in alte patru judete invecinate, cu scopul de a creste notorietatea acestui eveniment in zona Transilvaniei si de a atrage turisti si participanti activi, a adaugat primarul Capilnasiu.

Un alt pas spre promovarea festivalului va fi facut astazi, incepand cu ora 16.30, cand primarul municipiului Zalau, Radu Capilnasiu, viceprimarul Dorel Labo si un istoric vor participa la o emisiune televizata difuzata de TVR Cluj. In cadrul emisiunii se va discuta despre importanta festivalului si despre istoria acestor locuri, a afirmat edilul.

La festival sunt asteptati sa participe invitati din Ungaria, Olanda, Italia si Germania. Pe parcursul celor trei zile de desfasurare a festivalului circulatia va fi inchisa in zona Zahana – Artima, urmand ca la inceputul saptamanii viitoare sa se circule normal. Cu aceasta ocazie, ne cerem scuze cetatenilor pentru disconfortul creat, dar nu avem posibilitati de a organiza festivalul in alta parte, a conchis primarul Radu Capilnasiu.

Va reamintim ca Festivalul International Zilele Romane se va desfasura la Zalau (15-17 iunie) si la castrul roman de la Porolissum-Moigrad (17 iunie). Programul complet al festivalului poate fi gasit in paginile ziarului nostru sau pe site-ul www.zileleromane.ro

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »