Podul de la Rogna, in asteptarea banilor guvernamentali

Magazin Salajean 4 octombrie 2010 0

Podul de la Rogna, in asteptarea banilor guvernamentaliAutoritatile locale din Ileanda asteapta 900.000 de lei de la Guvern pentru a putea finaliza constructia podului de la Rogna, ce va face legatura peste Somes intre centrul de comuna si satele Rogna, Negreni si Podisu. Potrivit primarului Petre Satmari, lucrarile au demarat in urma cu mai bine de doi ani, in cadrul unui proiect depus pe Ordonanta 7/2006 privind instituirea Programului de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural. De atunci si pana in prezent, obiectivului i s-au alocat, din fonduri guvernamentale 1,4 milioane de lei.

70-80 la suta din lucrari sunt finalizate. Avem semnale ca vor primi in perioada urmatoare o noua transa, in valoare de 290.000 de lei, insa pana ce o decizie in acest sens nu va fi publicata in Monitorul Oficial, nu este nimic sigur. Daca acesti bani ne-ar fi alocati, am mai avea nevoie de inca 600.000 de lei si am putem taia panglica inaugurala. De am primi toti banii odata, in aceasta toamna podul ar deveni functional, a spus edilul din Ileanda.

In prezent, locuitorii din Rogna, Negreni si Podisu sunt nevoiti sa treaca Somesul cu luntrea daca vor sa ajunga in centrul de comuna.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »