Podul de la Lozna se inaugureaza in aceasta luna

Magazin Salajean 14 ianuarie 2008 0

Podul de la Lozna se inaugureaza in aceasta luna

Cea mai mare investitie din comuna Lozna pe care administratia locala a avut-o anul trecut – podul peste Somes – va fi inaugurata in aceasta luna. Dupa vacanta din perioada sarbatorilor, lucrarile la pod au fost reluate ieri de echipele SC Constructii Montaj SA Zalau, firma care s-a ocupat de investitie. Primarul Augustin Sabou ne-a declarat ca, pe ultima suta de metri, mai trebuie intinse cele sase cabluri de sustinere si mai trebuie montate dalele pe calea de rulare a podului. Sper ca totul sa mearga conform planului si sa putem inaugura podul in aceasta luna, a spus edilul. Investitia a fost apreciata si de Mircea Ghiurco, vicepresedinte al Consiliului Judetean Salaj ca fiind foarte importanta pentru judet avand in vedere ca rezolva legatura cu comuna Letca.

Investitia este una derulata prin Programul de Dezvoltare Rurala (PDR). Cum beneficiarii sunt locuitorii a doua comune – Lozna si Letca, autoritatile administratiilor locale au realizat investitia asociindu-se, fapt apreciat la nivel central de cei de la Unitatea de Implementare a Proiectului (UIP). Prin asociere, cele doua comune au reusit sa atraga fonduri mai multe decat daca investitia era derulata doar de o parte. Valoarea totala a investitiei a fost de 1.8 milioane de lei, bani primiti prin PDR de la Banca Mondiala, la care s-a adaugat contributia de aproximativ 500.000 de lei pe care au trebuit sa o asigure cele doua comune (in medie, 230.000 de lei fiecare comuna).

Pentru ca au putut accesa fonduri mai multe, in loc de punte pietonala peste Somes, intre cele doua comune a fost construit un pod care va avea o sarcina portabila de opt tone.

In toata perioada in care s-a lucrat la realizarea podului, cei care au dorit sa treaca de o parte in alta a Somesului cu masinile mici, au fost nevoiti sa apeleze la bac.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »