Ploile urca productia agricola cu 25 de procente

Magazin Salajean 22 iunie 2010 0

Ploile urca productia agricola cu 25 de procente

Specialistii din agricultura salajeana se asteapta la un an agricol net superior lui 2009. Ploile cazute in ultima perioada in judetul Salaj au fost benefice in special pentru cerealele paioase – grau, orz, ovaz si secara, dar si pentru plantele prasitoare – porumb, sfecla, floarea-soarelui, soia, sustine directorul interimar al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Salaj, Nicolae Dascal.

Potrivit spuselor sale, daca vremea va fi favorabila si in perioada urmatoare, judetul Salaj ar putea obtine o productie de paioase cu circa 25 la suta mai mare decat cea inregistrata in anul anterior. Daca ploile nu ne vor da batai de cap, iar daca apa nu va mai balti mult timp in zonele in care ploile au cazut in cantitati mai mari, recolta la prasitoare va fi si ea peste nivelul din 2009, a mai spus Dascal, estimand o crestere de aproximativ 15 procente.

Potrivit sursei citate, pana in prezent, la nivelul Directiei Agricole Salaj nu s-au primit sesizari din teritoriu cu privire la eventuale culturi calamitate ca urmare a ploilor abundente.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »