Plafon majorat la ajutoarele de incalzire

Magazin Salajean 5 noiembrie 2009 0

Plafon majorat la ajutoarele de incalzire

Deputatii au aprobat, marti, ordonanta de urgenta privind acordarea ajutoarelor de incalzire pentru perioada iernii, cu amendamentul solicitat de premierul in exercitiu, in sensul majorarii plafonului pana la care se acorda sprijinul statului, de la 425 la 615 lei.

Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, a adoptat actul normativ dupa ce Emil Boc a solicitat modificarea ordonantei prin care se acordau ajutoare de incalzire persoa-nelor ale caror venituri nu depasesc 425 de lei.

Reprezentantii tuturor partidelor au apreciat ca, prin adoptarea acestei modificari, Parlamentul a corectat o eroare a Executivului, oferindu-i o lectie si manifestandu-si respectul pentru cetatenii care i-au ales.

Practic, fiind campanie electorala, deputatii nu si-au permis sa atraga asupra lor nemultumirea sutelor de mii de romani care ar fi ramas fara ajutorul la incalzire, in conditiile in care plafonul nu ar fi fost majorat. In aceste conditii, vor putea depune cereri si salajenii care au un venit care se incadreaza intre 425 si 615 lei. Peste 300 de zalauani, clienti ai SC Electrocentrale Zalau, au solicitat deja ajutoare la plata incalzirii.

La Serviciul Public de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Zalau au fost primite, pana ieri dimineata, 486 de dosare pentru ajutoarele la lemne si peste 6.500 de dosare pentru ajutoare la plata facturii la gaz metan.

In cazul clientilor SC Electrocentrale, statul va deconta intre 10 si 90 la suta din valoarea facturii. Pentru familiile care folosesc gazele naturale, cuantumul sprijinului variaza intre 19 si 262 de lei lunar. Persoanele care utilizeaza pentru incalzirea locuintei lemne, carbuni sau combustibili petrolieri, vor beneficia de un ajutor care variaza intre 10 si 54 de lei lunar.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »