Pirotehnistii salajeni, pusi la treaba anul acesta

Magazin Salajean 22 septembrie 2011 0

Pirotehnistii salajeni, pusi la treaba anul acesta

Echipele de pirotehnisti din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Porolissum” Salaj au fost solicitate, in primele opt luni ale acestui an, in 11 cazuri pentru ridicarea si transportarea in siguranta a unor elemente de munitie neexplodate, ramase din cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

Este vorba despre gloante, obuze, bombe etc. gasite de cetateni in timpul sapaturilor agricole sau atunci cand pregateau terenul pentru ridicarea de constructii, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) „Porolissum” Salaj, Lucian Jacodi. „Toata munitia ridicata a fost depozitata in siguranta la sediul ISU, urmand sa fie asanata de specialisti”, a declarat purtatorul de cuvant.

Operatiunea de distrugere a munitiei respective se executa o data sau de doua ori intr-un an, in Poligonul Crasna. „Pentru evitarea producerii unor tragedii, este important ca persoanele ce gasesc elemente de munitie sa anunte de urgenta autoritatile la numarul unic 112, fara a atinge proiectilele sau a le schimba pozitia”, a declarat Jacodi.

In 2010, pirotehnistii salajeni au fost solicitati in 24 de cazuri care priveau ridicarea si transportarea in siguranta a unor elemente de munitie neexplodate, ramase din cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »