Pietonii – victime ale soferilor neatenti

Magazin Salajean 25 septembrie 2007 0

Pietonii - victime ale soferilor neatenti

* Trei accidente de circulatie soldate cu ranirea grava a trei pietoni – este bilantul evenimentelor rutiere produse pe drumurile salajene la sfarsitul saptamanii trecute.

Primul accident s-a produs in dimineata zilei de vineri, pe strada Simion Barnutiu din Zalau, cauza fiind neacordarea prioritatii de trecere a pietonilor. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, inspectorul Tincuta Dumuta, ne-a declarat ca in urma primului eveniment rutier Ana K., de 74 de ani a fost accidentata grav, in timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni semnalizata corespunzator. Vinovat de producerea accidentului se face Samuel B. de 52 de ani.

Celelalte doua accidente au avut loc, in cursul zilei de duminica aproximativ la aceeasi ora – 15.30. Primul s-a produs intre localitatile Popeni si Jibou, cand Marius D., de 27 de ani, din Zalau, in timp ce conducea autoturismul proprietate personala l-a acrosat pe Marian M., de 23 de ani, din localitatea Husiu, judetul Vaslui.

Acesta din urma stationa in calitate de pieton pe carosabil pentru efectuarea de masuratori topografice a drumului, fiind echipat cu vesta reflectorizanta. In urma impactului, tanarul a suferit leziuni grave, a afirmat inspectorul Dumuta.

Cel de-al treilea eveniment rutier a carui cauza a fost neacordarea de prioritate pietonilor s-a produs in Babeni, unde Razvan Vicentiu, de 19 ani, din aceeasi localitate, a efectuat o manevra fara sa se asigure si a acrosat-o pe Floare R., de 69 de ani.

Conducatorul auto a parasit locul accidentului fara sa anunte politia, dar dupa patru ore tanarul a fost prins de oamenii legii. In urma accidentului, femeia a suferit leziuni grave, a conchis inspectorul Dumuta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »