Pietonii indisciplinati risca minim 60 de lei amenda

Magazin Salajean 27 septembrie 2010 0

Pietonii indisciplinati risca minim 60 de lei amendaNu mai putin de 80 de pietoni au fost amendati de politistii salajeni, in doar sapte zile, pentru traversarea strazii pe interzis. Iar valoarea amenzii pentru acest fel de abateri in trafic nu este deloc de neglijat, incepand de la minim de 60 de lei/persoana. Si aceasta daca pietonul sanctionat isi achita in termen de 48 de ore amenda primita.

Potrivit informatiilor furnizate de purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Maria Cristea, in perioada 17-23 septembrie, lucratorii de politie rutiera din judetul Salaj au constatat 14 fapte de natura penala si 705 fapte contraventionale sanctionate cu amenzi in valoare de 69.200 de lei. Contraventional au fost sanctionati 80 de pietoni care au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public, 14 persoane care s-au deplasat pe biciclete sau mopede neechipate corespunzator, si trei persoane care conduceau carute tractate de animale, fara ca acestea sa fie echipate corespunzator. Tot in perioada mentionata au fost sanctionati 608 conducatori auto pentru diferite abateri in trafic, dintre care 288 pentru ca au condus autovehicule cu viteza peste limita legala, a declarat purtatorul de cuvant.

Potrivit sursei citate, pentru traversarea strazii pe interzis se aplica sanctiuni contraventionale cu 2 sau 3 puncte amenda. In conditiile in care punctul amenda este de 60 de lei, sanctiunea minima pentru pietonii indisciplinati ajunge la 120 de lei de persoana, care se reduce la jumatate daca este achitata in termen de 48 de zile lucratoare de la scrierea sanctiunii.

Tot in perioada de analiza, pe langa amenda primita, 32 de soferi au ramas si fara permisul de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce. Patru soferi au ramas fara permis pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 de kilometri/ora, 13 – pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, patru – pentru efectuarea neregulamentara a manevrei de depasire, si 11 – pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, neacordarea prioritatii de trecere pietonilor sau vehiculelor in drept, ori ca urmare a circulatiei pe contrasens. De asemenea, au fost retinute si opt certificate de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

In intervalul mentionat, pe raza judetului Salaj s-au inregistrat opt accidente de circulatie grave soldate cu zece raniti si trei accidente usoare soldate cu trei raniti.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »