Pietonii, amendati pentru ignorarea zebrei

Magazin Salajean 6 septembrie 2010 0

Pietonii, amendati pentru ignorarea zebreiSalajenii si-au facut un obicei in a traversa strada prin locuri nepermise. Astfel se face ca, in doar o saptamana, politistii au aplicat 60 de sanctiuni pentru traversarea ori deplasarea neregulamentara pe drumul public. Iar sanctiunile nu sunt de neglijat. Amenda pentru traversare neregulamentara este de 120 de lei, dar daca este platita in 48 de ore scade la 60 de lei.

Politistii din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Salaj au aplicat, in urma activitatilor desfasurate saptamana trecuta, aproape 900 de sanctiuni contraventionale. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratul de Politie Judetean Salaj, Maria Cristea, in perioada 27 august – 2 septembrie, lucratorii de la Politia Rutiera din judetul Salaj au constatat 11 fapte de natura penala si 896 de fapte contraventionale sanctionate cu amenzi in valoare totala de 96.800 de lei. Contraventional au fost sanctionati 60 de pietoni, care au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public, 20 de persoane care s-au deplasat pe biciclete sau mopede neechipate corespunzator, precum si alti sase salajeni care conduceau carute, fara ca acestea sa fie echipate corespunzator, a declarat purtatorul de cuvant.

Majoritatea sanctiunilor au fost date soferilor, cu precadere, vitezomanilor. Potrivit sursei citate, din cei 810 conducatori auto opriti in trafic si sanctionati de politisti, 456 au condus autovehicule cu viteza peste limita legala. Alti 38 de soferi, pe langa amenda primita, au ramas si fara permisul de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce, patru – pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, opt – pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 de kilometri/ora, 13 – pentru efectuarea neregulamentara a manevrei de depasire si 13 – pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, neacordarea prioritatii de trecere pietonilor sau vehiculelor in drept, ori ca urmare a circulatiei pe contrasens, a afirmat Maria Cristea.

De asemenea, in perioada mentionata, au fost retinute si opt certificate de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »