Picnicul salajenilor, nesanctionat de comisarii Garzii de Mediu

Magazin Salajean 3 mai 2012 0

Picnicul salajenilor, nesanctionat de comisarii Garzii de MediuSute de salajeni s-au aflat la iarba verde in weekend si de 1 Mai, profitand de zilele libere si de vremea frumoasa. Distractia a fost deplina pentru ca reprezentantii Garzii de Mediu Salaj nu au stricat buna dispozitie a iubitorilor de iesiri in natura. In urma verificarilor efectuate de comisarii din cadrul Comisariatului Judetean Salaj al Garzii de Mediu si agentii de patrulare din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, nu au fost date amenzi, ci doar avertismente, celor care au aprins focul pentru prajirea micilor si gratarelor si nici pentru mizeriile lasate in urma. Salajenii au ales pentru picnic zone consacrate precum: poienile de pe Meses din imediata vecinatate a municipiului Zalau, Mlastina Iaz (comuna Plopis), la Izvoarele Barcaului, in zona Magura Priei (comuna Cizer), zona de la iesirea din Jibou aflata la confluenta Somesului cu Valea Agrijului, poienita de pe Valea Agrijului spre Huta, si Gradina Zmeilor. Niciuna din aceste zone nu este amenajata conform legislatiei pentru activitati de picnic.

Comisar in cadrul Garzii de Mediu Salaj, Irina Sucitu, ne-a informat ca reprezentantii institutiei au verificat toate zonele preferate de salajeni, dar nu s-au dat amenzi, ci doar avertismente celor care au aprins focul in vecinatatea padurii (pe Meses). Din moment ce nu sunt asigurate conditii si nu sunt amenajate corespunzator spatiile pentru picnic nu s-au aplicat amenzi, actiunile au vizat in primul rand constientizarea cetatenilor si popularizarea prevederilor legale prin distribuirea de pliante care fac referire la cadrul legal (Legea 54/2012 a picnicului). In zonele preferate de zalauani (poienile de pe Meses) au fost amplasate containere pentru colectarea deseurilor menajere de catre operatorul de salubritate, a precizat Irina Sucitu.

Salajenii s-au aflat in numar foarte mare, asa cum a remarcat interlocutorul nostru, pe Meses, si in numar mai mic in celelalte zone mentionate. Comisarii Garzii de Mediu si reprezentantii administratiilor locale vor evalua zonele consacrate de agrement si vor verifica daca aici au fost abandonate deseuri.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »