Petardele, pocnitorile si artificiile zburatoare luminoase sunt interzise prin lege

Magazin Salajean 12 decembrie 2008 0

Petardele, pocnitorile si artificiile zburatoare luminoase sunt interzise prin lege

In data de 30 si 31 decembrie, cetatenii nu vor avea voie sa foloseasca petarde, pocnitori si artificii zburatoare luminoase, conform datelor furnizate de Inspectoratul de Politie Judetean Salaj. Ca urmare, detinerea, vanzarea, cum-pararea sau folosirea obiectelor artizanale si de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice nu pot fi detinute si, cu atat mai mult, folosite de catre persoane fizice. In caz contrar, fapta se va incadra ca infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la trei luni la un an.

Utilizarea acestor produse, precum si a celor similare din clasele II-IV, T1 si T2 poate fi facuta doar de catre firmele autorizate pentru efectuarea jocurilor de artificii dupa obtinerea avizului de la politie si a acordurilor autoritatilor locale, inclusiv pompieri. In concluzie, toate celelalte obiecte si produse piro-tehnice: stelute, jerbe cu scantei, lumanari scan-teietoare, minifacle, minisori, inele de foc din clasa I pot fi detinute si folosite de catre populatie pe intreaga perioada a anului, cu exceptia petardelor, pocnitorilor si artificiilor zburatoare lumi-noase, care nu pot fi detinute si folosite niciodata, a declarat Tincuta Dumuta, purtatorul de cuvant al IPJ Salaj.

Inca din 2006, nu mai pot fi detinute, comercializate sau folosite petardele, pocnitorile si artificiile zburatoare luminoase de catre persoanele fizice si persoa-nele juridice neautorizate in acest sens. Nerespectarea prevederilor legale actuale, atrage raspunderea penala sau contraventionala a celor implicati in asemenea cazuri.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »