Peste zece la suta dintre zalauani primesc <br>ajutoare pentru incalzire

Magazin Salajean 9 noiembrie 2009 0

Peste zece la suta dintre zalauani primesc <br>ajutoare pentru incalzirePeste 7.000 de locuitori ai municipiului Zalau, care isi incalzesc locuintele cu gaze naturale, lemne sau carbune, vor beneficia de ajutor de caldura, pentru prima luna a sezonului rece 2009-2010. Pana la finele saptamanii trecute, la Directia de Asistenta Sociala Zalau, in urma trierii dosarelor si centralizarii datelor, s-au inregistrat 6.587 de cereri pentru subventiile la gaz, pentru subventiile la lemne au fost depuse 489 de cereri, iar alte 316 au fost inregistrate pentru incalzire in sistem centralizat. Facilitatile acordate pentru plata gazelor si a lemnelor au la baza cererile si declaratiile pe proprie raspundere depuse de solicitanti, luna trecuta, la Directia de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Zalau. Cetatenii care au depus in luna octombrie aceste cereri vor beneficia de subventie cu incepere de la 1 noiembrie, iar cei care vor depune solicitarile pentru subventie in perioada 2-25 noiembrie vor beneficia de subventie cu incepere de la 2 decembrie.

Exista cereri si la nivelul judetului Salaj, in mediul rural, pentru ajutoare la incalzirea cu lemne. Directorul coordonator al Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale Salaj, Mircea Cozma, ne-a declarat ca sunt inregistrate aproximativ 500-600 de cereri pentru fiecare comuna din judet. Doar saptamana viitoare se vor centraliza toate dosarele depuse de salajeni pentru acordarea subventiei la incalzirea cu lemne.

Mai multe cereri in decembrie

Luna urmatoare este posibil ca numarul salajenilor care vor beneficia de subventie la incalzire sa creasca deoarece parlamentarii au fost de acord cu ridicarea de la 425 la 615 lei a plafonului de acordare. Actul normativ a fost adoptat si de Senat si de Camera Deputatilor si urmeaza sa ajunga pe masa presedintelui pentru promulgare. Ajutorul poate fi solicitat de familiile sau persoanele singure care traiesc si se gospodaresc impreuna, utilizand pentru incalzirea locuintei lemne, carbuni, combustibili petrolieri sau energie termica. Pentru cei care folosesc gazele naturale pentru incalzire, sprijinul financiar va fi cuprins intre 19 si 262 de lei lunar. Persoanele care utilizeaza lemne, carbuni sau combustili petrolieri vor beneficia de un ajutor intre 10 si 54 de lei in fiecare luna (de la 1 noiembrie, respectiv de la data depunerii cererii pentru cei care au solicitat ajutorul dupa data de 28 octombrie) din sezonul rece 2009-2010.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »