Peste Zalau a cazut o ploaie torentiala de bani guvernamentali

Magazin Salajean 24 noiembrie 2006 0

Peste Zalau a cazut o ploaie torentiala de bani guvernamentali Cea de a treia transa din fondurile destinate achitarii facturilor la gaze localitatilor, care au sisteme de incalzire centralizate, a fost repartizata miercuri. Printre cele 40 de localitati care au primit suplimentari la bugetele locale se numara si Zalaul, spre care se va indrepta o noua suma, si cea mai importanta, de 20 de miliarde de lei vechi. Pana in prezent, Executivul a mai alocat municipiului nostru fonduri, in doua transe (10 si, respectiv, 12 miliarde de lei), sumele avand destinatia mentionata mai sus. Precizam ca, anul in curs, Guvenul a mai pus la dispozitia municipalitatii alti 63 de miliarde de lei, in vederea modernizarii si reabilitarii sistemului de transport si distributie a energiei termice.

Cu aceasta ultima transa, Guvernul a pompat in bugetul municipiului Zalau, in total, aproximativ 105 de miliarde de lei, bani care au ca principala destinatie pregatirea serviciului de furnizare a energiei termice in sezonul rece. Potrivit primarului Radu Capilnasiu, acesti bani au fost alocati municipiului in urma solicitarilor facute de municipalitate la Guvern. Trebuie sa remarc faptul ca sunt bani foarte multi. Insa, din pacate, nu ne vom putea folosi de toti, marturiseste edilul. Cu alte cuvinte, din cei 63 de miliarde de lei, veniti pentru modernizarea si reabilitarea sistemului de transport si distributie a energiei termice, aproximativ 12 miliarde de lei se vor intoarce la bugetul de stat. Tot Radu Capilnasiu ne explica si de ce: Am primit sume foarte mari si, din pacate, nu putem sa le folosim pe toate. Din motive de ordin tehnic, anul acesta, nu mai putem organiza licitatii pentru toate obiectivele.

Nici cei 42 de miliarde de lei, primiti anul in curs de la Guvern, cu destinatia sprijinirii autoritatilor locale pentru pregatirea sistemului de furnizare a energiei termice nu vor putea fi cheltuiti in intregime. Pentru acesta destinatie, in prima faza, cred ca ne sunt suficienti 2-3 miliarde de lei, ne marturiseste primarul de Zalau. Pentru restul de aproximativ 40 de miliarde de lei s-a gasit, in schimb, o portita, astfel incat suma respectiva sa nu se reintoarca la Bucuresti. Astfel, Capilnasiu ne linisteste, spunand ca banii respectivi vor intra in fondul de rulment, urmand sa fie folositi, anul viitor, pentru diverse investitii in municipiu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »