Peste o treime din participanţii la bursă s-au angajat

Magazin Salajean 18 aprilie 2011 0

Peste o treime din participanţii la bursă s-au angajat

176 de şomeri şi-au găsit vineri un job la Bursa Generală a locurilor de muncă organizată la Zalău. În pregătirea şi derularea acestui târg de locuri de muncă s-a implicat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj, care a invitat la acest eveniment 220 de firme din Sălaj. Dintre acestea, doar 45 au răspuns prezent la Bursă, oferind 308 locuri de muncă. De oferta societăţilor economice din judeţ au fost interesaţi 450 de sălăjeni. Dintre persoanele intervievate, 176 au fost selectate în vederea încadrării în meserii precum: agenţi asigurări, lucrători comerciali, mecanici, sudor, electricieni, constructori şi muncitori necalificaţi. Persoanele cu studii superioare au optat pentru joburi de ingineri în diverse domenii, director economic şi director vânzări, urmând a ocupa un loc de muncă după susţinerea interviului. În cadrul bursei a fost amplasat şi un stand special destinat proiectelor finanţate din Fondul Social European unde cei interesaţi au primit informaţii despre cursurile organizate. Reprezentanţii AJOFM au oferit materiale publicitare şi ghiduri utile şomerilor, referitoare la modul de pregătire pentru interviul de angajare, la modul de redactare a unui CV şi a scrisorii de intenţie.

„Sunt mulţumit de participarea la bursă a agenţilor economici din toate sectoarele de activitate, care au oferit o paletă diversificată de locuri de muncă, atât pentru persoanele cu studii medii, cât şi pentru cele cu studii superioare. Angajatorii s-au arătat interesaţi de bursele de locuri de muncă care vor fi organizate lunar, începând din mai”, a declarat Romeo Sârca, directorul executiv al instituţiei.

Cu toate că organizatorii au apreciat ca mulţumitoare oferta joburilor de la bursa din Zalău, au fost şi şomeri nemulţumiţi, care şi-au lăsat CV-urile, doar pentru a nu rata această mână întinsă. Măcar am încercat, dar ştiu că nu mă va suna nimeni, ne-a spus D.R. în vârstă de 29 de ani. Un alt tânăr s-a declarat nemulţumit de faptul că posturile libere pentru ingineri sunt mult prea puţine şi am fost nevoit să-mi depun CV-ul pentru un job sub pregătirea mea, pentru studii medii (C.P, 35 de ani). Au fost şi şomeri care doar au prospectat oferta de pe piaţa muncii, dar nu au ales nimic, invocând condiţiile prea modeste de salarizare şi cele de la locul de muncă.

Am lucrat într-o unitate spitalicească şi am renunţat. Acum mi-aş căuta un serviciu curat, fără stres. Nu e uşor să stai lângă omul în suferinţă şi să simţi cât de neputincios eşti, cât de puţin îl poţi ajuta. Am mai multe specializări şi aş putea lucra chiar şi în industrie, dar m-aş bucura de un job unde să nu mai fiu nevoită să merg pe schimburi, unde să nu fie praf şi mizerie. Nu am găsit aşa ceva astăzi, aici (D.M., de 40 de ani).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »