Peste o suta de tineri, selectati la bursa pentru absolventi

Magazin Salajean 26 septembrie 2011 0

Peste o suta de tineri, selectati la bursa pentru absolventi

Bursa generala a locurilor de munca organizata vineri, la Zalau, a atras cateva sute de persoane aflate in cautarea unui loc de munca. Potrivit aprecierilor facute de Romeo Sarca, diectorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj, la acest eveniment au participat 375 de persoane, din care 213 au fost tineri absolventi. Actiunea a vizat in special absolventii din diferite forme de invatamant, dar si alte categorii profesionale.

La targul de joburi de vineri au participat 72 de firme, oferind 364 de locuri de munca, din care 17 au fost destinate persoanelor cu studii superioare. Principalele meserii puse la dispozitia persoanelor cu studii medii au fost: confectioner imbracaminte, vanzator, tamplar, electrician, masinist utilaje, sculptor, ketist (operator incheietor fire), sudor, lacatus, dispecer taxi, bucatar, planificator si muncitori necalificati. Pentru absolventii cu studii superioare au fost disponibile joburi de agenti vanzari, secretara, director de vanzari, ingineri in diferite ramuri de activitate si manager. Reprezentantii societatilor comerciale participante la bursa au selectat 170 de persoane, in vederea incadrarii, din care 117 absolventi si 53 din alte categorii profesionale.

Acest eveniment a fost organizat in bune conditii, punand fata in fata angajatori si someri. Vineri, la Zalau, au fost disponibile mult mai multe locuri de munca fata de editiile anterioare din ultimii trei ani, ceea ce poate fi apreciat ca un semn al revigorarii pietei fortei de munca din judet. Pentru a putea afirma ca bursa de vineri a avut succes trebuie ca angajatorii, in decurs de o luna, sa ne comunice personalul angajat din cel selectat la interviu. Dupa ce am discutat, atat cu angajatorii, cat si cu somerii, se poate spune ca parerile sunt impartite. Sunt unii angajatori care sustin ca nu-si gasesc personal calificat in functie de posturile pe care le au disponibile, in timp ce persoanele aflate in cautarea unui loc de munca reclama nivelul de salarizare oferit de angajatori, a afirmat directorul AJOFM Salaj.

Bursa locurilor de munca de vineri a fost apreciata de unii angajatori, care au sustinut ca au gasit personal potrivit cerintelor postului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »