Peste mai putin de doua saptamani: Autoturismele mai vechi de 10 ani vor putea intra in programul

Magazin Salajean 19 decembrie 2008 0

Peste mai putin de doua saptamani: Autoturismele mai vechi de 10 ani vor putea intra in programul Autoturismele mai vechi de 10 ani vor putea intra, anul viitor, in programul de innoire a parcului auto, denumit si Rabla, dupa ce pana acum au fost casate doar masini de 12 ani vechime sau mai mult.

Programul va demara in 1 ianuarie 2009, iar prima de casare a fost majorata la 3.800 de lei pe unitate, comparativ cu 3.000 de lei in 2008.

Potrivit unei Ordonante de Guvern, anul viitor nu vor fi scoase din uz camioane prin programul Rabla, in pofida asteptarilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), care a propus inlocuirea de autovehicule grele prin programul de innoire a parcului auto.

Ultima etapa a programului Rabla a debutat in 1 octombrie 2008, judetului nostru fiindu-i alocate 26 de masini marca Logan sau Sandero, dar si un numar nelimitat de masini marca Renault. Pentru a putea beneficia de avantajele programului, doritorii au fost nevoiti sa faca patru pasi: sa se inscrie la un producator validat de la care va primi o nota de acceptare (Automobile Dacia sau Renault); sa predea autoturismul uzat spre casare unui operator economic autorizat si sa obtina de la acesta certificatul de distrugere al masinii (Remat SA, Mivas Trans, Balti Dob sau PF Gall Szabolcs); sa-si radieze vechiul autoturism si sa achizitioneze un autoturism nou de la producatorul validat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »