Peste doua milioane de lei pentru perfectionarea salariatilor Tenaris

Magazin Salajean 23 decembrie 2010 0

Peste doua milioane de lei pentru perfectionarea salariatilor Tenaris

Compania Tenaris Silcotub a castigat, recent, un proiect cu cofinantare europeana pentru dezvoltarea profesionala a salariatilor sai. Dupa cum a anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Aurora Morent, manager de proiect, fondurile vor fi destinate instruirii si pregatirii, pe perioada a doi ani, a celor 736 de angajati ai companiei, 630 din acestia din Zalau si 100 din Calarasi.

Valoarea totala a proiectului Inovare in management si performanta prin cursuri de calitate – Impact este de 2.278.728 lei, din care 1.246.941 reprezinta confinantarea acordata prin Fondul Social European, in cadrul Programului Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane. Proiectul va duce la cresterea capacitatii personalului de a raspunde schimbarilor de pe piata muncii, prin imbunatatirea unei game largi de competente, de la cele specifice unor anumite procese tehnologice la cele generale, manageriale sau in domeniul tehnologiei informatiei.

Mai precis, printre subiectele abordate in cadrul acestor instruiri (de catre cei 125 de specialisti si traineri interni identificati pentru implementarea proiectului) se numara intelegerea unor proiecte tehnologice, comunicarea, antrenarea si motivarea oamenilor, managementul performantei si al proiectelor, fundamentele statisticii si achizitiile. Un astfel de proiect este binevenit, a subliniat Aurora Morent, pentru ca salariatii companiei invata in permanenta, iar dezvoltarea resurselor umane este pentru noi un principiu de baza. Prin acest proiect s-a urmarit obtinerea de beneficii transferabile in alte sectii si departamente.

La nivelul companiei este foarte important principiul rotatiei pe posturi si toate planurile de dezvoltare de viitor tin cont de acest principiu. O persoana este cu atat mai pretioasa pentru companie cu cat are experienta in mai multe activitati diferite.

Proiectul se va implementa prin departamentul TenarisUniversity, sector care gestioneaza instruirile de personal din companie. Salariatii, asa cum a subliniat Florin Dulgheru, coordonator TenarisUniversity Tenaris Silcotub, sunt inclusi intr-un proces permanent de instruire, la toate nivele si pe toate domeniile in functie de jobul lor, devenind astfel studenti ai TenarisUniversity.

Programul lansat prin acest proiect este o continuare fireasca a eforturilor companiei pentru dezvoltarea angajatilor, care reprezinta o parte importanta a misiunii noastre. In ultimii doi ani, TenarisSilcotub a implementat, prin intermediul TenarisUniversity, programe de formare profesionala a angajatilor care au totalizat aproape 200.000 de ore.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »