Peste 90 de zalauani au solicitat ajutorul Politiei Comunitare

Magazin Salajean 5 februarie 2010 0

Peste 90 de zalauani au solicitat ajutorul Politiei Comunitare Peste 90 de persoane au apelat, intr-o saptamana, la serviciile agentilor comunitari zalauani. Potrivit informatiilor furnizate de purtatorul de cuvant al Politiei Comunitare (PC) Zalau, Lucian Trif, in perioada 28 ianuarie – 4 februarie, agentii comunitari au raspuns la un numar de 91 de solicitari ale cetatenilor.

Dintre aceste, 56 au fost rezolvate pe loc, iar 35 au fost transmise institutiilor abilitate pentru competenta solutionare. Majoritatea sesizarilor au fost cu privire la drumurile din municipiu necuratate de zapada, a precizat Lucian Trif.

In perioada de referinta au fost aplicate 66 de sanctiuni contraventionale, dintre care 26 cu amenda si 40 cu avertisment. Zece persoane au fost sanctionate contraventional pentru conturbarea ordinii si linistii publice prin strigate si folosirea de instrumente muzicale la intensitate mare.

Pentru apelarea la mila publica a unor persoane apte de munca au fost intocmite opt sanctiuni contraventionale si patru sanctiuni au fost aplicate persoanelor care si-au lasat cainii nesupravegheati.

Alte 12 persoane s-au ales cu amenzi pentru ca au aruncat resturi de tigari, coji de seminte si ambalaje etc. pe domeniul public, 13 persoane au fost sanctionate pentru ca au parcat autoturismele in zone nepermise si cinci persoane pentru ca au depozitat resturi menajere sau moloz in alte locuri decat cele special amenajate. O persoana a fost sanctionata pentru ca a deteriorat un stalp ornamental din fata localului Imbiss.

In acelasi interval, agentii PC au aplicat si patru sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea orarului de functionare si alte sase pentru utilizarea echipamentelor de joaca in parcurile pentru copii, de catre persoane avand varsta mai mare decat cea permisa in Regulamentul de functionare a parcurilor.

De asemenea, trei persoane au fost avertizate in scris, deoarece au amplasat panouri publicitare pe domeniul public, fara acordul Primariei. Politistii comunitari atrag atentia agentilor comerciali cu privire la obligatia acestora de a curata zapada sau gheata din fata unitatilor comerciale in care isi desfasoara activitatea.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »