Peste 850 de persoane amendate de politisti

Magazin Salajean 30 ianuarie 2008 0

Peste 850 de persoane amendate de politistiPeste 850 de persoane au fost sanctionate contraventional in decurs de o saptamana de catre politistii din judetul Salaj, valoarea totala a amenzilor fiind de 87.000 de lei, informeaza Tincuta Dumuta, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj. Actiunile desfasurate de catre agentii de politie rutiera din judetul Salaj, in cursul saptamanii trecute au dus la constatarea a 853 de fapte contraventionale, sanctionate cu amenzi in valoare totala de 87.000 lei si a 11 fapte de natura penala (3 – conducere autovehicule cu alcoolemie peste limita legala, 4 – conducere autovehicul neinmatriculat si 4 – conducere autovehicul cu numere de inmatriculare false).

Conform aceleiasi surse, au fost sanctionati contraventional 712 soferi, 108 pietoni care au traversat ori s-au deplasat neregulamentar de-a lungul drumului public, 28 persoane care s-au deplasat pe mopede sau biciclete neechipate corespunzator ori in timp ce se aflau sub influenta bauturilor alcoolice si 5 persoane care conduceau carute tractate de animale, fara ca acestea sa fie echipate corespunzator.

Dintre soferi, cei mai multi, respectiv 252, au fost amendati pentru conducerea autovehiculelor cu viteza peste limita legala, in vreme ce 96 nu au purtat in timpul deplasarii centura de siguranta. Un numar de 52 de conducatori auto, pe langa amenda primita, au ramas si fara permisul de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce. In aceeasi perioada au fost retinute si 12 certificate de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »