Peste 800 de pensionari salajeni s-au inghesuit pentru biletele de tratament

Magazin Salajean 7 februarie 2012 0

Peste 800 de pensionari salajeni s-au inghesuit pentru biletele de tratamentSute de pensionari salajeni s-au grabit sa-si depuna cererile pentru obtinerea biletelor de tratament balnear, cu toate ca ordinea depunerii solicitarilor nu mai constituie de doi ani un criteriu de selectie. Printr-un program informatic, pentru fiecare cerere depusa se intocmeste un punctaj in functie de criteriile legale, respectiv cuantumul pensiei, tipul acesteia si daca pensionarul a mai beneficiat de bilete de tratament in ultimii doi ani.

Potrivit directorului adjunct al Casei Judetene de Pensii Salaj, Anamaria Pernes, pana la aceasta data au fost inregistrate peste 800 de cereri. Incepand cu data de 3 ianuarie si pana luni, au fost depuse 825 de cereri pentru obtinerea biletelor de tratament balnear. Acestea vor fi onorate in functie de criteriile legale, odata cu repartizarea acestor bilete pentru anul 2012. Numarul de locuri in statiuni pentru pensionarii salajeni este stabilit proportional cu numarul posibililor beneficiari, ne-a declarat Anamaria Pernes.

Cel mai probabil, numarul biletelor de tratament alocate pensionarilor din judet va fi cunoscut la finele acestei luni sau la inceputul lunii martie. Costul unui bilet de tratament este de 50 la suta din pensia beneficiarului si asigura cazarea si masa pensionarilor pentru un sejur de 18 zile. Biletele de tratament se acorda individual o singura data in cursul unui an calendaristic. Refuzul nejustificat al unui bilet de tratament balnear repartizat potrivit criteriilor de acordare, conduce la pierderea dreptului la un alt bilet in cursul anului calendaristic respectiv.

Anul trecut au fost repartizate 3.000 de bilete de tratament pensionarilor salajeni, fiind depuse 4.000 de solicitari in acest sens.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »