Peste 80 de persoane au fost depistate lucrand la negru

Magazin Salajean 10 septembrie 2007 0

Peste 80 de persoane au fost depistate lucrand la negru

* peste 1.400 de agenti economici salajeni au fost verificati de inspectorii muncii, in primele opt luni ale acestui an, valoarea amenzilor aplicate fiind in cuantum de 562.100 de lei

Inspectorii de munca salajeni au desfasurat in perioada 1 ianuarie – 31 august 2007 un numar de 531 de controale in domeniul securitatii si sanatatii in munca. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Salaj, Mariana Pop, in urma controalelor au fost oprite din functiune 22 de instalatii si utilaje, care erau necorespunzatoare din punct de vedere al cerintelor de securitate prevazute de lefilatia in vigoare.

In domeniul relatiilor de munca au fost verificati 885 de agenti economici si au fost aplicate 324 de amenzi contravenctionale, in valoare totala de 372.500 de lei.

Au fost depistate 85 de persoane care lucrau fara a avea incheiate contracte individuale de munca, iar conducerea firmelor respective a fost amendata cu suma de 145.000 de lei, a afirmat Mariana Pop.

Alte deficiente constatate de inspectorii de munca au fost nedepunerea in termen a actelor privind incheierea, modificarea, executarea si incetarea contractelor individuale de munca; netransmiterea registrului salariatilor in format electronic si nedepunerea declaratiei fiscale lunare pentru stabilirea comisionului.

20 de accidente de munca

Potrivit statisticilor intocmite de ITM Salaj, de la inceputul anului si pana in prezent, in judet s-au inregistrat 20 de accidente soldate cu incapacitate temporara de munca si un accident mortal.

Analizand cauzele producerii accidentelor inregistrate se oserva ca predomina cauzele dependente de executant (80 la suta), urmate de cauze dependente de sarcina de munca, a conchis Mariana Pop.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »