Peste 80.000 de lei in amenzi pentru salajenii indisciplinati din trafic

Magazin Salajean 15 iunie 2009 0

In actiunile desfasurate pentru prevenirea si combaterea accidentelor rutiere, agentii de Politie Rutiera din judetul Salaj au constatat, in perioada 5-11 iunie 2009, 10 fapte de natura penala – sapte pentru conducere autovehicul cu alcoolemie peste limita legala, una pentru parasirea locului accidentului soldat cu victime, fara incuviintarea Politiei, una pentru conducere autovehicul neinmatriculat si inca una pentru conducere autovehicul cu numar de inmatriculare fals – si 759 de fapte contraventionale, sanctionate cu amenzi in valoare totala de 81.000 de lei.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Nadia Serban, marea pondere a celor sanctionati o constituie conducatorii auto, care reprezinta si cea mai numeroasa categorie de participanti la trafic. Si anume, din cei 671 de soferi amendati, 262 au condus autovehicule cu viteza peste limita legala, 17 au oprit ori stationat autovehiculul in locuri interzise, in timp ce alti 43, pe langa amenda primita, au ramas si fara permisul auto. Astfel, pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice au ramas fara permis 13 salajeni, pentru conducere autovehicule cu defectiuni tehnice grave – o persoana, pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 de km/h – sase persoane, pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, neacordarea prioritatii pietonilor sau autovehiculelor, efectuarea manevrei de depasire neregulamentara ori ca urmare a circulatiei pe contrasens – 21 de soferi, iar pentru neanuntarea si/sau neprezentarea la unitatea de politie competenta, in termen de 24 de ore de la implicarea intr-un accident de circulatie in urma caruia a rezultat numai avarierea vehiculului, alti doi soferi. De altfel, politistii au aplicat sanctiuni contraventionale si pietonilor care au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public, respectiv 58 de persoane, iar alte 28 au fost amendate pentru ca s-au deplasat pe mopede sau biciclete neechipate corespunzator ori in timp ce se aflau sub influenta bauturilor alcoolice. In aceeasi perioada au fost retinute si 11 certificate de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

Din pacate, in perioada analizata, pe raza judetului Salaj s-au inregistrat si doua accidente de circulatie grave, soldate cu doi raniti grav, precum si opt accidente usoare, soldate cu ranirea usoara a opt persoane. De la inceputul anului in curs, la nivelul judetului au fost inregistrate 70 de accidente grave, soldate cu cinci morti si 82 de raniti grav. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost inregistrate 66 de accidente grave, soldate cu 10 morti si 77 de raniti grav, situatia se prezinta astfel: mai mult cu patru accidente grave, cinci raniti grav si mai putin cu cinci morti.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »