Peste 70 de cupluri din Salaj au primit cate 200 de euro

Magazin Salajean 11 februarie 2010 0

Peste 70 de cupluri din Salaj au primit cate 200 de euro

Peste 70 de cupluri din judetul Salaj au spus Da! pentru prima oara, in prima luna a anului, in fata ofiterului de stare civila. Din datele furnizate de consilierul superior in cadrul Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale (AJPS) Salaj, Maria Labo, in ianuarie s-au aprobat 71 de cereri pentru acordarea alocatiei de sprijin, in valoare de 200 euro, tinerilor aflati la prima casatorie. Suma totala acordata acestor tineri este de peste 60.000 de lei, ne-a comunicat Maria Labo.

Pentru acordarea acestui ajutor financiar tinerilor casatoriti, trebuie indeplinite anumite conditii. Legea instituie sprijinul financiar la constituirea familiei in care fiecare dintre soti se afla la prima casatorie si au domiciliul sau resedinta in Romania, indiferent de cetatenia sotilor. Potrivit legii privind acordarea unui sprijin financiar la constituirea familiei, cei 200 de euro se acorda pe baza de cerere, insotita de declaratiile pe propria raspundere ale sotilor, potrivit carora fiecare dintre acestia se afla la prima casatorie.

Declaratia falsa se pedepseste conform legii penale. Cererea pentru acordarea sprijinului financiar se depune la sediul serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor al municipiului, orasului sau comunei unde s-a incheiat casatoria, ori unde isi are domiciliul sau resedinta unul dintre soti. Solicitarea tinerilor casatoriti se depune in termen de 30 de zile de la data incheierii casatoriei sau de la data inscrierii sau transcrierii in registrele de stare civila a actelor de casatorie.

Mai multe casatorii in 2010

Din statistica inregistrata la nivelul AJPS Salaj, in prima luna din 2010 au avut loc mai multe casatorii decat in aceeasi perioada a anului trecut. Si anume, daca in ianuarie 2009 au solicitat ajutorul financiar acordat tinerilor casatoriti 63 de cupluri, in aceeasi perioada a anului in curs, la agentie si-au depus cereri cu opt cupluri in plus.

Fondurile pentru plata sprijinului financiar acordat la constituirea familiei, precum si pentru cheltuielile cu transmiterea drepturilor se platesc prin bugetele locale ale comunelor, oraselor si municipiilor, din transferurile de la bugetul de stat catre bugetele locale, prevazute cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. In Salaj, pe intreg parcursul anului 2009, si-au pus pirostriile nu mai putin de 1.029 de cupluri, tinerii primind ajutoare sociale in valoare totala de 868.447 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »