Peste 7.300 de cereri pentru subventia la incalzire

Magazin Salajean 25 octombrie 2007 0

Peste 7.300 de cereri pentru subventia la incalzire

Pentru a prinde subventia oferita de stat la incalzirea locuintelor pentru toate lunile de iarna, zalauanii continua sa se inghesuie in fata ghiseelor de la Directia de Asistenta Sociala Comunitara (DASC) din cadrul Primariei Zalau in fiecare zi. Oamenii stau la coada inca de la primele ore ale diminetii, stiind ca reducerea facturilor la aceasta utilitate va pastra in bugetul familiei cateva milioane de lei in lunile care vin.

Ioan Barburas, inspector de specialitate in cadrul DASC, ne-a declarat ca pana acum au fost primite de la populatie 7.312 cereri, dintre care cele mai multe sunt pentru locuintele incalzite cu gaz metan. Pana miercuri dimineata, aveam inregistrate de la populatie 7.312 de cereri pentru subventia la incalzirea locuintelor in perioada rece. Cele mai multe cereri provin de la zalauanii ce folosesc pentru incalzirea apartamentelor gazul metan, este vorba de 6.596 de cereri, a declarat Ioan Barburas.

Potrivit acestuia, de la zalauanii ale caror locuinte sunt incalzite cu lemne au fost preluate 341 de cereri, in timp ce pentru apartamentele racordate la sistemul de incalzire centralizata, DASC a primit 375 de solicitari pentru subventia data de stat.

Cum populatia vrea sa obtina reduceri la facturile de incalzire pentru toate lunile de iarna, fluxul mare de oameni ce depun solicitari in acest sens se va reduce abia dupa 25 noiembrie, termen pana la care se poate cere sprijinul financiar de la stat pentru toata perioada rece. Daca solicitarile sunt depuse dupa aceasta data, reducerea facturilor la incalzire se va face doar pentru lunile urmatoare celei in care s-a depus solicitarea.

Intrucat numarul persoanelor care incearca sa obtina facturi reduse la aceasta utilitate este foarte mare, aproape tot personalul DASC a fost mobilizat pe aceasta actiune de preluare si inregistrare a actelor de la populatie. Avand in vedere ca in 2006 au fost depuse aproximativ 12.000 de astfel de cereri, si in acest an sunt asteptate cel putin tot atatea.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »