Peste 60 de dosare penale pentru infracțiuni economice, în ultimele luni

Polițiștii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au organizat mai multe acțiuni pe linia combaterii infracționalității economice, de pe raza județului. Polițiștii au efectuat în ultima perioadă opt percheziții și au pus în aplicare 14 de mandate de aducere.

Față de trei persoane au fost dispuse măsuri privative de libertate, iar valoarea măsurilor asiguratorii este de aproape 8 milioane de lei.

În cadrul cauzelor penale instrumentate, au fost constatate 62 de infracțiuni, din care 31 de evaziune fiscală, iar diferența au constituit alte fapte de natură economică. Au fost dispuse măsuri privative de libertate față de trei persoane și au fost instituite măsuri asiguratorii pentru bunuri totalizând aproape opt milioane de lei.

De asemenea, au fost aplicate 80 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 185.400 de lei, și s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a 7.000 de ţigarete, 4.630 kg de legume-fructe, 1.200 de pâini, dar și produse alimentare și nealimentare cu termen de valabilitate expirat.

Totodată, oamenii legii au indisponibilizat și două autoutilitare, care erau folosite la transportul produselor de panificație. 

 

Alte articole

Leave a Comment