Peste 6 milioane de lei pentru fermierii salajeni

Magazin Salajean 13 decembrie 2010 0

Peste 6 milioane de lei pentru fermierii salajeniAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura Salaj a autorizat la plata, in cadrul Schemei de Plata Unica de Suprafata, 8.486 de fermieri salajeni, care au primi, in total, suma de 6,374 milioane de lei. La nivel de tara, potrivit directorului APIA Salaj, Aurora Sabou, s-au autorizat la plata 702.875 de fermieri din comune in care s-au finalizat actiunile de control specifice, iar suma totala de care au beneficiat este de peste 887,6 milioane de lei.

Din totalul de fermieri autorizati la plata in avans, 687.954 au primit deja sumele la care au fost indreptatiti. Astfel APIA, a platit avansul din plata unica pe suprafata pentru 63 la suta din fermierii care au depus cererea de sprijin in cadrul Campaniei pentru plata unica de suprafata.

APIA a demarat plata avansului in data de 16 octombrie. Pentru anul 2010, cuantumul alocat platilor directe unice pe suprafata este de 80,36 euro/ha, avansul fiind de 37,85 euro/ha, reprezentand 47,10 la suta din suma aprobata a se acorda beneficiarilor schemei de plata unica finantata din FEGA (Fondul European de Garantare Agricola), prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »