Peste 6.500 de salajeni au cartile de identitate expirate

Magazin Salajean 12 ianuarie 2011 0

Peste 6.500 de salajeni au cartile de identitate expirate

Inceputul de an i-a gasit pe 6.545 de salajeni cu actele de identitate expirate. Dintre acestia, 1.534 sunt copii care au implinit 14 ani si care nu s-au prezentat inca pentru solicitarea acestor documente si 5.014 adulti cu cartile de identitate expirate. Potrivit informatiilor furnizate de Letitia Pop, directorul executiv al Directiei Judetene de Evidenta Persoanelor Salaj, in ce priveste termenul de valabilitate al actelor de identitate, sunt si salajeni restantieri, din anii anteriori: 2.715 au cartile de identitate expirate si 995 sunt adolescenti care au implinit 14 ani.

Dupa cum a apreciat Letitia Pop, din randul celor care sunt in ilegalitate cu actele de identitate pot fi mentionati cei care nu au nevoie de carte de identitate, respectiv, persoanele plecate in strainatate. Intre cei care nu se grabesc sa-si faca carti de identitate mai sunt si salajeni care si-au pierdut certificatele de stare civila, dar si rromi (care isi fac actele doar cand considera ca au nevoie de ele).

Pentru o carte de identitate se plateste 11 lei, respectiv, taxa pentru o carte noua de identitate, care este de 4 lei si contravaloarea actului de identitate, de 7 lei. Amenda, care se plateste de catre cei cu actul de identitate expirat sau neintocmit, este intre 40 si 80 de lei, si se aplica de catre serviciile locale de evidenta populatiei. La nivel de judet sunt opt astfel de unitati, in Zalau, Simleu Silvaniei, Jibou, Cehu Silvaniei, Sarmasag, Hida, Ileanda, Crasna. Atributiunile de verificare a actelor de identitate le vor avea unitatile de politie locala care se vor infiinta din acest an.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »