Peste 6.000 de salajeni ar trebui sa primeasca inapoi taxa de prima inmatriculare

Magazin Salajean 3 decembrie 2007 0

Peste 6.000 de salajeni ar trebui sa primeasca inapoi taxa de prima inmatriculare

Romania ar trebui sa garanteze ca va returna taxa de prima inmatriculare celor care au platit-o. Acest lucru ar trebui sa se intample chiar daca legislatia va fi modificata si Romania nu va fi trimisa la Curtea Europeana de Justitie. Declaratiile ii apartin comisarului european pentru taxe, Laszlo Kovacs. Oficialul european a discutat si cu premierul Calin Popescu Tariceanu acest subiect, explicandu-i ca legea nu se poate aplica tinand cont doar de vechimea unei masini.

Potrivit lui Laszlo Kovacs, procedura impotriva taxei auto a fost declansata deoarece legislatia romaneasca este discriminatorie, taxa pentru masinile la mana a doua fiind mai mare decat cea pentru cele noi. Astfel, Comisia Europeana a deschis miercuri a doua etapa a procedurii de infringement impotriva Romaniei privind taxa de prima inmatriculare, considerand ca raspunsurile autoritatilor romane au fost nesatisfacatoare. Mai mult, Comisia a acordat un termen de doua luni pentru schimbarea legislatiei.

Conform datelor furnizate de seful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor Salaj, Remus Stanciu, de la data introducerii taxei de prima inmatriculare, in judetul nostru au fost inmatriculate peste 6.000 de autovehicule. De asemenea, Trezoreria, institutie care incaseaza taxa de prima inmatriculare auto, face cunoscut ca, doar in judetul Salaj, statul roman a incasat de pe urma acestor tarife peste 12 milioane RON (120 de miliarde de lei vechi). De retinut faptul ca taxa de prima inmatriculare a intrat in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2007. Aceasta se calculeaza in functie de vechimea masinii, tipul de catalizator si capacitatea cilindrica a autovehiculului. Nivelul taxei porneste de la 68 de euro, pentru autovehiculele euro 4, si ajunge pana la 8.586 euro, pentru autoturismele mai vechi de sase ani, fara catalizator.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »