Peste 500 de vize pentru permise de arma

Magazin Salajean 3 martie 2009 0

Peste 500 de vize pentru permise de arma Detinatorii de arme care pana la data de 31 martie 2009 nu se prezinta pentru vizarea permiselor si a atestatelor de colectionar isi vor pierde dreptul de port si folosire a armelor. La nivelul judetului Salaj exista 643 de persoane care detin arme letale (916 arme de vanatoare si tir sportiv) si 282 de detinatori de arme neletale supuse autorizarii (302 arme). Pana in prezent, politistii de la Biroul Arme, Explozivi si Substante Toxice au vizat 501 de permise, dintre care 442 de tip A – de detinere, iar celelalte de tip B – port si folosire arme. Cu ocazia vizarii permiselor de arma si atestatelor de colectionar, politistii verifica, pe langa existenta fizica a armelor si a documentelor aferente, si indeplinirea acelor conditii care au stat la baza autorizarii.

Aceste persoane trebuie sa fie apte din punct de vedere medical, psihologic, sa nu fie invinuite/inculpate in

cauze penale comise cu intentie si sa nu fie condamnate pentru astfel de fapte, se prezinta in comunicatul Inspectoratului de Politie Judetean Salaj.

In baza unui plan de actiune intocmit la nivel national, ce are ca principal scop cresterea gradului de siguranta publica si prevenirea unor evenimente sau incidente cu arme de foc, politistii continua activitatile pentru identificarea persoanelor ce detin ilegal armament si munitie. La nivel local, agentii de politie vor efectua in continuare actiuni de identificare a unor grupuri de infractori care sa detina si sa foloseasca arme letale sau neletale in realizarea activitatilor antisociale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »