Peste 43.000 de salajeni, la mila Uniunii Europene

Magazin Salajean 26 octombrie 2010 0

Peste 43.000 de salajeni, la mila Uniunii EuropeneConsiliul Judetean Salaj a demarat actiunea de distribuire a ajutoarelor alimentare date de Uniunea Europeana in judet, astfel ca transporturile cu produse au plecat deja spre orasele si comunele din judet. Potrivit institutiei amintite, numarul de salajeni care beneficiaza de ajutoare alimentare in urma Planului anual European de furnizare Ajutoare alimentare in beneficiul persoanelor celor mai Defavorizate (PEAD) este de 43.013 (aproximativ 18 la suta din populatia judetului).

Aceeasi sursa face cunoscut ca, la nivelul Salajului, vor fi distribuite urmatoarele cantitati de alimente: 645.195 kilograme de faina, 301.091 kilograme de faina de malai, 154.846 kilograme de paste fainoase, 62.218 kilograme de biscuiti, 59.520 kilograme de zahar si 53.013 kilograme de lapte praf (produs care nu poate fi distribuit, deocamdata, pentru ca nu a ajuns in depozitele Consiliului Judetean).

Cat priveste situatia distribuirii produselor livrate prin PEAD catre primariile oraselor si comunelor din judet, se poate spune, ca la finele saptamanii trecute, Primaria Zalau a primit toate produsele, cu exceptia laptelui praf. De asemenea, primariile oraselor Simleu Silvaniei si Jibou au intrat in posesia produselor, cu exceptia zaharului si a laptelui praf. Si Primaria Cehu Silvaniei mai asteapta primirea laptelui praf.

La fel si primariile comunelor Sarmasag, Bocsa, Carastelec, Chiesd, Coseiu, Horoatu Crasnei, Maeriste, Marca, Mesesenii de Jos, Creaca, Balan, Benesat au primit toate produsele, mai putin laptele praf. La primariile comunelor Banisor, Boghis, Cizer si Crasna au fost distribuite toate produsele, cu exceptia pastelor fainoase si a laptelui praf. Primaria Bobota mai asteapta livrarea zaharului, a fainii de malai si a laptelui praf, in timp ce la Camar au fost distribuite toate produsele, cu exceptia fainii de malai si a laptelui praf.

Consiliul Judetean mai face cunopscut ca, pe masura ce produsele (faina, faina de malai, paste fainoase, biscuiti, zahar, lapte praf) vor fi livrate in judet, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Salaj va realiza distribuirea acestora catre primarii. De aceste produse urmeaza sa beneficieze somerii, pensionarii cu pensii pana la patru milioane de lei vechi, persoanele cu handicap de grad unu si doi si beneficiarii de ajutor social. Ajutorul se acorda anual si consta in faina, paste fainoase, zahar, malai, biscuiti si lapte praf de la UE.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »