Peste 400 de tatici din Salaj au ales sa fie mame

Magazin Salajean 4 februarie 2008 0

Peste 400 de tatici din Salaj au ales sa fie mameUn numar de 414 salajeni beneficiaza in luna februarie, pentru luna ianuarie, de indemnizatie pentru cresterea copilului in varsta de pana la doi ani, respectiv trei ani in cazul copilului cu handicap.

In acest moment avem 414 barbati care au ales sa stea acasa si sa aiba grija de copii, urmand sa primeasca ndemnizatie pentru cresterea copilului, a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa, Elisabeta Matolcsi, director al Directiei de Munca si Protectie Sociala (DMPS) Salaj.

Conform aceleiasi surse, in Salaj, numarul total al beneficiarilor de indemnizatie pentru cresterea copilului este la ora actuala de 2.328.

Indemnizatia se acorda lunar, in cuantum de 600 de lei, celor care in ultimul an anterior datei nasterii copilului au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitarii. Indemnizatia pentru cresterea copilului se acorda pana cand acesta implineste doi ani, respectiv trei ani in cazul copilului cu handicap.

In plus, numarul parintilor salajeni care au ales sa se intoarca la lucru inainte ca odrasla lor sa implineasca doi ani este de 136. Mai exact, 79 de femei si 57 de barbati cu copii sub doi ani s-au reincadrat in munca in ianuarie si beneficiaza de stimulentul de 100 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »