Peste 400 de locuri disponibile pentru tinerii care doresc să devină jandarmi

Magazin Salajean 16 mai 2011 0

Peste 400 de locuri disponibile pentru tinerii care doresc să devină jandarmi

Pentru sesiunea de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor în anul 2011, Jandarmeriei Române i-au fost aprobate un număr de 415 locuri. Reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Sălaj au comunicat, astfel, că la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza Bucureşti sunt disponibile 100 de locuri la specializarea Ordine şi Siguranţă Publică, iar alte trei pentru Serviciul de Protecţie şi Pază. Academia Tehnică Militară Bucureşti a scos la concurs 13 locuri pentru specializările transmisiuni, calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională, blindate şi automobile, în timp ce la Academia Forţelor Terestre Nicolae Bălcescu Sibiu sunt disponibile doar cinci locuri, la specializarea management economico-financiar.

În instituţiile de învăţământ postliceal sunt disponibile peste 300 locuri, şi anume: 156 de locuri la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Grigore Alexandru Ghica Drăgăşani şi 150 de locuri la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Petru Rareş Fălticeni. La instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale pentru arma jandarmi, Şcoala Militară de Maiştrii Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre Basarab I Piteşti pune la bătaie patru locuri (doar pentru bărbaţi), dintre care: două la specializarea tehnică de comunicaţii şi alte două la specializarea auto.

Detalii privind admiterea 2011, tematica şi bibliografia de concurs, probele de admitere se pot vizualiza pe site-ul fiecărei instituţii de învăţământ. Cei interesaţi se pot adresa la sediul Jandarmeriei Sălaj din municipiul Zalău, Bulevardul Mihai Viteazul, nr.105/A, telefon: 0260-669722 interior 114; Fax. 0260-669875. În cadrul campaniei de recrutare a candidaţilor pentru promovarea în instituţiile de învăţământ civile a profesiilor specifice Jandarmeriei Române, reprezentanţii IJJ Sălaj vor elabora materiale promoţionale şi de informare şi vor organiza întâlniri cu elevii din instituţiile de învăţământ din judeţul Sălaj.

Anul trecut, la nivelul Jandarmeriei Sălaj au fost recrutaţi 71 de candidaţi pentru admiterea în instituţiile de învăţământ ale MAI, pe locurile aprobate Jandarmeriei Române. Dintre aceştia, în urma desfăşurării tuturor probelor de concurs, 12 au fost declaraţi admis.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »