Peste 400 de butelii cu gaz – bombe cu ceas, puse la vânzare

Magazin Salajean 18 mai 2011 0

Peste 400 de butelii cu gaz - bombe cu ceas, puse la vânzare

Aproximativ 90 la sută dintre buteliile cu gaz expuse la comercializare au fost găsite cu deficienţe ca urmare a controalelor efectuate, în luna aprilie, de către inspectorii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Sălaj, la 24 de puncte de vânzare din întreg judeţul. Potrivit directorului instituţiei, Claudiu Silaghi, pentru neregulile constatate au fost aplicate un număr de 24 de sancţiuni contravenţionale.

Controlul a vizat respectarea prevederilor legale la comercializarea buteliilor de aragaz de tip GPL la punctele de vânzare din judeţ. Astfel, din cele 469 de butelii verificate, 402 prezentau deficienţe, punând în pericol siguranţa consumatorilor. A fost constatat faptul că buteliile erau neconforme, prezentând lovituri, urme de rugină, fără capac de siguranţă, de asemenea, având verificarea obligatorie expirată, a menţionat Claudiu Silaghi. Urmare a neregulilor constatate au fost aplicate o amendă în valoare de 3.000 de lei şi un număr de 24 de avertismente.

Reprezentanţii CJPC Sălaj atrag atenţia consumatorilor că au dreptul să refuze buteliile neconforme. Tototdată, este bine de reţinut faptul că operatorii economici sunt obligaţi să preia buteliile de la consumatori, indiferent de vechimea ori starea acestora. În cazul în care se refuză acest lucru, clienţii sunt rugaţi să se adreseze de urgenţă CJPC Sălaj, care va lua măsurile ce se impun.

Astfel de controale au mai avut loc, lunile trecute, în judeţ, comisarii descoperind sute de butelii de aragaz de tip GPL cu deficienţe. Potrivit reprezentantului CJPC Sălaj, verificări se vor face şi în perioada următoare. Dacă se constată că nu îndeplinesc măsurile legale dispuse la controlul anterior, operatorii economici riscă amenzi ce pornesc de la 5.000 de lei şi pot ajunge până la 7.500 de lei, chiar şi suspendarea activităţii între şase şi 12 luni.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »