Peste 40 de soferi au ramas fara permisul de conducere

Magazin Salajean 30 iulie 2007 0

* Agentii rutieristi salajeni au constatat in decursul unei saptamani 741 de fapte contraventionale si trei fapte de natura penala. Pentru toate abaterile de la legislatia rutiera politistii au aplicat amenzi in valoare de 55.700 de lei.

Comisarul de politie din cadrul Serviciului Politiei Rutiere, Liviu Cipleu, ne-a declarat ca, in perioada 20-26 iulie, au fost sanctionate contraventional 134 de persoane. Cele mai multe amenzi au fost incasate de pietoni (71), care, se pare, nu constientizeaza nici acum pericolul la care se expun in momentul in care traverseaza prin locuri nepermise. Pe lista celor care au fost amendati s-au aflat alte 50 de persoane care au fost surprinse de agenti in timp ce conduceau mopede sau biciclete neechipate corespunzator. Ca de fiecare data, in actiunile intreprinse de oamenii legii, printre cei care nu respecta legislatia se afla si persoanele care conduc atelaje echipate necorespunzator.

De asemenea, au fost trasi la raspundere si conducatorii auto (607), din care 66 nu au purtat centura de siguranta in timpul deplasarii, 289 au condus autovehicule cu viteza peste limita legala, iar sapte au oprit sau stationat in locuri interzise.

Peste 40 de conducatori auto, mai preis 48, pe langa amenda primita au ramas si fara permisul de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce. Din totalul soferilor care au ramas pentru moment la stadiul de pietoni, 12 au fost depistati conducand autovehiculele sub influenta bauturilor alcoolice, 23 pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 de kilometri la ora.

Alte nereguli constatate au fost cele legate de conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto. Drept urmare, au fost retinute cinci certificate de inmatriculare.

Comisarul Liviu Cipleu a adaugat ca, in perioada analizata, pe raza judetului Salaj, s-a inregistrat si un accident de circulatie soldat cu ranirea grava a unei persoane.

121 de accidente pe drumurile salajene

Potrivit IPJ Salaj, de la inceputul anului, la nivelul judetului Salaj, au fost inregistrate 121 de accidente, din care 56 grave si 65 usoare. In urma acestor evenimente rutiere, 11 persoane si-au pierdut viata, 52 au fost ranite grav, iar alte 77 au suferit leziuni usoare. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost inregistrate 50 de accidente grave soldate cu noua morti si 47 raniti grav, numarul evenimentelor rutiere grave a crescut cu 6.

Pe de alta parte, comparand numarul total de accidente cu victime inregistrate in perioada 1 ianuarie – 26 iulie 2007 (121 accidente soldate cu 11 morti, 52 raniti grav si 103 raniti usor) cu numarul evenimentelor rutiere cu victime inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut (cand s-au inregistrat 130 accidente soldate cu noua morti, 47 raniti grav si 119 cu leziuni usoare), se constata o scadere cu noua a numarului de accidente cu victime, o crestere cu doua a numarului persoanelor decedate si cu cinci a numarului persoanelor ranite grav, precum si o scadere a numarului persoanelor ranite usor cu 16.

Agentii rutieristi… pe urmele soferilor si pietonilor

Actiunile politistilor salajeni, din perioada 30 iulie-5 august, se vor axa, in principal, pe linia disciplinizarii taximetristilor, biciclistilor, carutasilor si pietonilor. Totodata, se vor desfasura actiuni pe linia respectarii regimului legal de viteza si pe linia depistarii in trafic a conducatorilor auto, care conduc autovehicule in timp ce se afla sub influenta bauturilor alcoolice.

Pentru ca fiecare participant la traficul rutier sa se simta in siguranta pe drumul public, trebuie sa cunoasca si sa respecte normele impuse de legislatia rutiera, a conchis comisarul Liviu Cipleu.

Pentru prevenirea implicarii in accidente de circulatie, oamenii legii recomanda conducatorilor auto sa acorde aceeasi importanta tuturor regulilor de circulatie, deoarece nu exista reguli importante sau mai putin importante.

De asemenea, este important ca, in momentul in care conducatorii auto pornesc la drum, sa aiba o rezerva de timp si sa nu conduca cand sunt obositi sau cand se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Politistii recomanda, totodata, o atentie sporita la depasirea vehiculelor din serviciile regulate de transport public de persoane aflate in statii. In egala masura, soferii trebuie sa respecte semnificatia indicatoarelor si marcajelor rutiere, semnalizarile luminoase si semnalele agentilor de politie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »