Peste 4.200 de taloane medicale returnate, dar valide

Magazin Salajean 28 martie 2008 0

Peste 4.200 de taloane medicale returnate, dar valide Peste 4.200 de taloane medicale din cele 6.745 cate au fost returnate in Salaj, in cadrul Programului National de Evaluare a Sanatatii, sunt valide si asteapta sa fie ridicate de populatie de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Salaj. Directorul adjunct al acestei institutii, Marius Tautu, a declarat ca, pentru a facilita accesul cetatenilor la aceste taloane, au fost trimise adrese la toate primariile din judet ca acestea sa afiseze la vedere listele cu persoanele care trebuie sa-si ridice plicurile cu taloane. Pana acum, prin Programul de Evaluare a Sanatatii s-au reintors la noi 6.745 de taloane, din care 4.226 sunt valide si asteapta sa fie ridicate de populatie. Ne-am gandit sa venim in sprijinul cetatenilor si sa le aducem la cunostinta ca pot ridica plicurile cu taloane de la noi, astfel ca am trimis adrese la toate primariile din judet, solicitandu-le sa ne sprijine prin afisarea la vedere a listelor nominale cu persoanele respective, a spus directorul CJAS Salaj.

Potrivit acestuia, pentru fiecare comuna din judet sunt, in medie, 40 de persoane care trebuie sa se prezinte dupa plicuri la CJAS, diferenta de 2.877 de taloane fiind adresate salajenilor din mediul urban. Cei mai multi cetateni sunt din Zalau, 2.148. Cum lista nominala este prea lunga pentru a fi afisata de catre autoritatile locale, am stabilit ca ea va putea fi consultata la gardianul Primariei Zalau, a spus Tautu.

Taloanele medicale returnate in Salaj sunt atat pentru medicul de familie, cat si pentru laboratoare, cei mai multi dintre destinatari nefiind gasiti la domiciliu, iar altii fiind decedati.

CJAS Salaj inregistreaza, insa, si cazuri cand cetatenii nu primesc taloanele medicale, dar le solicita. Ca urmare, numele solicitantilor sunt trecute pe liste, care sunt trimise, saptamanal, la CNAS. Centrul trimite, ulterior, prin posta, taloanele in baza carora poate face setul de analize medicale. Pana acum, prin acest procedeu, si-au primit taloanele medicale 184 de persoane.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »