Peste 4.200 de fermieri salajeni cer prima pe exploatatie

Magazin Salajean 8 noiembrie 2010 0

Peste 4.200 de fermieri salajeni cer prima pe exploatatie

4.205 crecatori de bovine din judetul Salaj si-au depus cereri la Centrul Judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), in perioada 1-30 octombrie 2010, in care solicita Plata Nationala Directa Complementara pentru sectorul zootehnic. Potrivit Aurorei Sabou, directorul APIA Salaj, numarul solicitantilor este cu 2,66 procente mai mic decat anul trecut. In ceea ce priveste numarul de animale pentru care fermierii din judet cer respectivul sprijin financiar, oficialul Agentiei sustine ca este vorba despre 19.599 de capete de bovine, in scadere cu 3,12 la suta fata de acum un an.

Cererile depuse de catre salajeni vor fi verificate administrativ in decursul acestei luni, in vederea stabilirii numarului de animale eligibile. Ulterior, Ministerul Agriculturii va stabili si valoarea primei ce va ajunge in conturile fermierilor.

Pentru a beneficia de prima pe exploatatie pentru bovine, fermierii trebuie sa indeplineasca mai multe conditii: exploatatia sa fie inregistrata in registrul national, fermierul sa nu aiba datorii la bugetul de stat ori la cel local, sa fi detinut minim trei bovine in varsta de cel putin sase luni la 31 ianuarie 2008, 31 ianuarie 2009 ori 31 ianuarie 2010 (in functie de perioada infiintarii fermei).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »