Peste 4.000 de fermieri salajeni au cerut primele pe exploatatie

Magazin Salajean 4 noiembrie 2010 0

Peste 4.000 de fermieri salajeni au cerut primele pe exploatatie Perioada de primire a cererilor pentru obtinerea primelor pe exploatatie s-a incheiat in 1 noiembrie. Potrivit datelor Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) Salaj, 4.205 de fermieri din judet au solicitat sprijinul financiar aferent pentru 18.599 de animale detinute in cadrul exploatatiilor proprii.

Cuantumul primei pe exploatatie va fi stabilit prin impartirea sumei totale alocate in cadrul acestei forme de sprijin la numarul total al cererilor declarate eligibile.

Vor beneficia de aceasta prima pe exploatatie fermierii care detineau, la finalul anilor 2008, 2009 sau 2010 – in functie de data infiintarii exploatatiei – cel putin trei bovine cu varsta de peste sase luni, conditiile suplimentare fiind ca exploatatiile sa fie inscrise in registrul national la data solicitarii primei si ca solicitantul sa nu aiba, in momentul transmiterii cererii de obtinere a primei, datorii la bugetul de stat sau la bugetul local.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »